Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

5 tips om hur ni som företag växer på Instagram
Hur ska företag jobba för att växa på Instagram? 🤷🏽‍♀️Denna ständiga fråga... Jag håller med om att det är frustrerande att det inte är lika lätt idag som för några år sen, och det kan vi delvis skylla algoritmen för men också (och framförallt) den hårda konkurrensen. Instagram växer nämligen så att det knakar. Om det fortsätter att växa i den här takten så kommer Instagram växa om Facebook om tre år! Det ni! 👏🏽
Men det är inte det vi ska fokusera på nu. Nu ska vi fokusera på att kavla upp ärmarna och göra vårt bästa för att växa och få fler följare. Hur gör man det egengtligen? Jag ska nu ge er 5 tips som jag ofta ser att företag behöver. Varsågoda! 💁🏽‍♀️
  1. Skapa innehåll som är av värde för mottagaren, och sluta prata om era egna produkter! Vi brukar säga att 80 % av innehållet ska vara av värdefull karaktär, och först när man har ordning på det så har "man råd" att dela med sig av direkt säljigt innehåll. Vill ni förresten att jag kommer med förslag på vad värdefullt innehåll är? I såna fall gör jag det i ett kommande blogginlägg.
  2. Jobba för att hitta en personlig tonalitet! I de allra flesta fall så vinner man på att vara personlig. Att vara personlig behöver inte innebära att ni berättar era livsstories, det kan snarare handla om att ni har en tonalitet som är närvarande, inbjudande, inkluderande och som känns "nära". En del företag satsar på riktigt snygga bilder och riktigt snygg layout på Instagram, och jag skulle säga att man ska vara försiktig med det. Det får inte se ut som reklambilder. Tänk på vad du själv interagerar med när du scrollar i flödet! Knappast med reklambilder, eller hur? 😉
  3. Släpp ert eget flöde ibland och gå istället in på andras konton (målgruppen) och interagera med dem! Visa att ni uppskattar målgruppen genom att likea deras bilder eller kommentera när det passar. En självklarhet är att söka upp alla som har skrivit om ert varumärke . Det gör ni genom att söka efter era hashtags eller efter hashtags där ni tror att folk kan ha skrivit om er. 
  4. Posta era inlägg mellan 20,00 - 21,30 söndagar - torsdagar! De flesta är online då och är dessutom i ett läge där de kan kommentera. Kommentarer är det som väger tyngst på Instagram så det är det vi vill ha.
  5. Stanna kvar när ni har postat ett inlägg! Dels för att algoritmen gillar när det är så mycket interaktion som möjligt i ett tidigt skede, och dels för att människor då känner att ni är där. Sociala medier handlar om tvåvägskommunikation, så istället för att du tänker att ni "postar ett inlägg" så tänk att ni startar en konversation. Och då är det så klart bra om ni är där!
Hoppas att de här tipsen kan hjälpa er! Vill ni veta även få koll på vad som krävs av dig som är ansvarig för sociala medier på ett företag? Kanske du är egenföretagare och jobbar med era sociala medier? Eller så kanske du vill jobba som social media manager. Hur som helst så vill jag bjuda in er till ett gratis webinar: "10 saker du bör ha koll på som Social Media Manager".
Dag: 3 april
Tid: Kl. 19,00
Plats: Hemma vid din dator eller mobil (online)
Det här behövs: Stäng av alla distraktioner och ta fram papper och penna
Vi ses den 3 april! 🙋🏽‍♀️
#1 - Hannas krypin

Jättebra tips som vanligt. :-)

Svar: Vad roligt att höra! Tack! 😊
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#2 - Ulrica

Gärna exempel på värdefullt innehåll! Där är det så lätt att gå bet...

Svar: Ok, bra input! Ska ta med det i webinaret! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap