Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Mio har skadat korsbandet! đŸ˜©
Jahapp! Nu har Mio skadat korsbandet. HÖJDEN AV OTUR hörni! đŸ˜©
Vi var pĂ„ gymmet igĂ„r - jag, Mio och Alvin, och nĂ€r vi hade kört den vanliga styrketrĂ€ningen sĂ„ körde de nĂ„t parkourliknande... och vips sĂ„ hörde jag en duns. Mio lĂ„g pĂ„ golvet och hade landat pĂ„ knĂ€et och hĂ€nderna. Han klagade över ont i bĂ„da hĂ€nderna och knĂ€et, och sa att det kĂ€ndes "konstigt" i knĂ€et. Sen svimmade han. Han har ju gjort det mĂ„nga gĂ„nger nĂ€r han har tagit blodprover sĂ„ jag har blivit van vid det, vilket gör att det inte Ă€r lika skrĂ€mmande lĂ€ngre. Fast skrĂ€mmande Ă€r det. För man tĂ€nker ju: HUR LÅNG TID TAR DET INNAN HAN VAKNAR? Och... vad gör jag om han inte vaknar snabbt? 😳
Hur som helst... det var en lÀkare dÀr som kollade hans hÀnder, och som sa att inget var brutet, vilket gjorde att Mio blev lÀttad. FörstÄr dock inte varför vi inte bad honom kolla pÄ knÀet. Korkat av mig... men jag hade mest bekymmer med att vi inte kom dÀrifrÄn. Mio kunde inte sÀtta sig upp utan att hÄlla pÄ att svimma igen. SÄ vi var liksom fast dÀr, pÄ golvet, i fyrtio minuter.
Och nÀr vi kom hem och jag skulle kolla hur knÀet sÄg ut sÄ visade det sig att det var dubbelt sÄ stort som det andra. Han kan liksom gÄ, haltandes, och det gör inte ens sÀrskilt ont. Det som gör ont Àr nÀr han ska böja benet. Det har han svÄrt för. Och eftersom jag hade tryckt ganska hÄrt pÄ knÀskÄlan - utan att det gjorde ont - sÄ trodde jag inte att det var nÄn fara. Men... med tanke pÄ den enorma svullnaden och pÄ att det ÀndÄ gjorde ont och kÀndes sÄ konstigt, sÄ tyckte KRY att vi skulle Äka in till akuten.
SÄ vi Äkte in hela gÀnget sent igÄr kvÀll.
Vi fick komma in vÀldigt snabbt, och sÄ kom det en ortoped som kÀnde, drog, vred och klÀmde, och som konstaterade att korsbandet var delvis eller helt av. Röntgen skulle fÄ avgöra. För Àven om man inte kan se korsband pÄ en vanlig röntgen sÄ brukar det tydligen vara sÄ att barns skelett gÄr sönder lite grann om korsbandet gÄr sönder (eftersom bandet tydligen Àr starkare) sÄ dÄ skulle man, med största sannolikhet se benflisor, om bandet var helt av alltsÄ.
De sĂ„g inga benflisor och tror dĂ€rmed att det bara Ă€r delvis av, sĂ„ nu ska han till lĂ€kare och sjukgymnast i veckan och sen tillbaka till ortopeden om ett par veckor. Halleluja! 😅Hur var er lördag? Mindre drama hoppas jag! 
 
 
 
#1 - RW

Ja, verkligen - himla otur! ÄndĂ„ LITE tur att korsbandet inte var helt av med benflisor. (LĂ„ter svĂ„rbehandlat). Hoppas nu att lĂ€kningen gĂ„r fint. Fin söndag.💕

#2 - Lisa

Tips att ringa 1177 istÀllet för KRY i sÄdana hÀr Àrenden. DÄ drÀneras inte vÄr vanliga sjukvÄrd pÄ pengar, men ni hade sÀkert fÄtt samma rÄd.

Svar: Fast de kan ju inte kolla pÄ hur benet ser ut... Det Àr fördelen med KRY :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#3 - Lillian

Men nej vad jobbigt! Hoppas det gÄr bra för honom!

#4 - Ulrica

Men oj! Stackars Mio. Hoppas det gÄr bra med sjukgymnastik och ny lÀkarbedömning. Krya pÄ dig Mio <3 Tycker du gjorde rÀtt som anvÀnde KRY innan Ni satte er pÄ akuten

#5 - Joanna-livet med psykisk ohÀlsa

Hoppas att det lÀker snabbt