Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

IGTV och en skön söndag
God morgon! ☀️Jag har en bra känsla för den här veckan. Jag tänker att nu när det är andra veckan på året så kommer vi komma igång på riktigt. Eller ja, VI har faktiskt redan kommmit igång på riktigt men jag tänker att även andra runt omkring oss kommer göra det, vilket kommer innebära att vi får svar på några av våra offerter. Hoppas jag! 😊✊🏽
Den här helgen har varit väldigt produktiv, och kanske inte så harmonisk och avkopplande som en helg borde vara, men jag har ändå njutit. Ja men i lördags så var vi ju och tränade, jag och barnen. Halleluja!!💪 
Och igår var Alvin först på fotboll och sen hos en kompis, så jag åkte - medan Mio fortfarande låg och sov - till kontoret och spelade in till IGTV.
Kul ju! Jag har aldrig lagt ut nåt på IGTV men tänker att jag ska börja göra det nu. Om sociala medier. För jag tänker att på IGTV så vill jag lägga ut mer värdefullt innehåll i lite högre kvalitet än vad jag lägger ut på till exempel Insta stories. Har ni börjat använda IGTV? Eller tittat på det? Jag tänker så här kring IGTV:
  1. Varje avsnitt borde ha ett tydligt ämne - något som ger värde för den som tittar. Alltså inte bara köra på som man brukar göra på Instagram stories. Ett alternativ är att man gör som en vlogg, det tror jag också skulle funka. En vanlig vlogg, som är ihopklippt och redigerad, fast i stående format då. Det kanske jag är lite sugen på att testa nån dag, vi får se. Just nu så har jag spelat in två avsnitt kring två olika ämnen (inom sociala medier), men jag funderar... kanske jag skulle testa nåt helt annat på IGTV, ja vi får se...
  2. Jag tycker att man ska använda en mygga för att få bra ljud. Tänk i såna fall också på att du behöver ha en förlängningssladd så att du slipper ha telefonen ett par decimeter från huvudet! 😂Filmar man med systemkamera kan det hända att man behöver ytterligare en liten sladd, som funkar som adapter. Kolla upp det! Filmar ni med mobilen så räcker det med mygga och förlängningssladd. 
  3. Ljuset! Se till att du har bra ljus! Använd dig gärna av dagsljus, vilket alltså innebär att du behöver spela in på dagen. Alternativet är att du investerar i fotolampor. Det behöver inte vara särskilt dyrt - du kan hitta ett par för under tusen kronor. Ljuset gör såå mycket! Om du använder fotolampor - släck det övriga ljuset i rummet så att du inte blandar varmt ljus med kallt.
Jag hojtar när mitt första avsnitt är ute! Nu ska jag kicka igång dagen på den här veckan som förhoppningsvis kommer bli grym. Jag har som sagt en god känsla.