Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Det här borde företag tänka på kring digital marknadsföring 2019!✨
Nytt år, nya möjligheter, eller hur?! Vad borde ni som företag satsa på det här året när det kommer till sociala medier och digital marknadsföring? Och ska ni ens satsa på det? Finns det nåt värde i det? Det vill säga säljer det? Eller är det bara varumärkesbyggande eller nice to have?
Först och främst, det kan låta klyschigt, men så här är det: Syns ni inte på internet så finns ni inte. Punkt. Det är bara att gå till dig själv. Om du söker efter en produkt eller tjänst - vart söker du då? Knappast i telefonkatalogen, eller hur?
Så ja, det finns ett värde - jag skulle säga ett enormt värde - att satsa på sociala medier och digital marknadsföring. Och nej, det kanske inte går att mäta varenda nerlagd timme, det beror på vilken slags produkt man har (E-handel går ju finfint att mäta både kors och tvärs), men ni måste ändå tänka på er online-närvaro och se till att finnas där folk söker. Och mycket går att mäta om man vill! 
Så vad ska man satsa på 2019 då? Jag har redan gjort en trendspaning när det kommer till sociala medier, och i det här inlägget ger jag tre konkreta tips på vad ni som företag borde satsa på:
1. Videos! Ja men jag menar, på riktigt, att det är dags att kavla upp ärmarna nu och se till att det material ni skapar och sprider i sociala medier (ofta) består av videos. Det är en mycket bättre investering att skapa rörligt material, även om det tar längre tid, än att posta text + bild, eftersom videos engagerar mer. Ni behöver inte nödvändigtvis filma själva, utan det finns många sätt att skapa rörligt material på. Som till exempel den här videon som jag gjorde till trendspaningen:
Den har jag klippt i Final cut Pro X, och jag har laddat ner bilder och videos från PexelsPixabay och Adobe stock. När det kommer till rörligt så rekommenderar jag att man lägger en slant på att ladda ner snygga videos - det är nämligen inte lika lätt att hitta gratis rörligt material som gratis stillbilder.
2. Jobba med SEO för videos! Förutom att jag rekommenderar er att sprida videos i sociala medier så tycker jag att ni ska satsa på att ha en YouTube-kanal, samt att ha videos på er hemsida. Ja gärna både och. På YouTube kommer ni ha lättare att hamna högt upp när folk söker, och på er hemsida så är det bra eftersom det engagerar, samt att ni kanske vill driva trafik dit.
För att ni ska hamna högt upp när folk söker efter information eller produkter på Google så ska ni se till att sökordsoptimera era videos, precis som ni har gjort med era texter. Och när det kommer till sökordsoptimering för videos så får det bli ett helt eget inlägg. Coming soon...
3. Satsa på bloggen! Det här kan kanske tyckas old school men så länge folk söker efter information och produkter på nätet så är det av absolut största vikt att ni finns där med bra och värdefullt innehåll. Om ni satsar på att producera värdeskapande och hållbara bloggartiklar så är det en fantastiskt investering. Titta bara på vår statistik på Mama Said:
 
De sidor, på vår hemsida, som driver mest trafik är bloggartiklar. Så vi ser ett enormt värde i det här och ser till att gå tillbaka och uppdatera de bloggartiklar som driver mycket trafik - så att de alltid är up to date!
Vad tror ni? Är det här görbart? Visst känns det som att vi har ett spännande år framför oss!✨
 
#1 - Ida Svensson

Så intressanta trendspaningar, det ska bli spännande att se vad året för med sig på den fronten! :)

Svar: Tack! 😍Ja visst ska det! 😊
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap