Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Därför bör företag sponsra poddar
Det här inlägget är till alla er som har en podcast och som behöver säljargument när ni ska sälja in till sponsorer, samt till alla er företag som vill satsa på någon slags marknadsföring.
2019 är nämligen året då ni borde satsa på att sponsra en podcast. Varför? Jo nu ska jag berätta:
  1. 2018 så lyssnade 51% av internetanvändarna på poddar! För tre år sedan var siffran 29 procent. Och idag så lyssnar hela 20% regelbundet.
  2. Enligt en internationell undersökning så klickar 45 % av lyssnarna in på en hemsida efter att ha hört om den i en podd! Och 43 % överväger att göra ett köp!
  3. När man lyssnar på podd så gör man ofta det i hörlurar, precis som när man pratar med nära och kära i telefon. Känslan blir alltså väldigt nära, och ofta känner man sig som den tredje vännen i rummet. Detta innebär att man lär känna de som driver podden och därmed har stort förtroende för dem.
  4. Man tar lättare till sig saker när man hör någon prata om det än när man till exempel läser en text. Röster når, tack vare olika tonlägen och nyanser, djupare in än text och bild.
  5. Det är inte så enkelt att scrolla förbi sponsordelen i en podd som det är att ignorera annonser på en hemsida eller tv-reklam till exempel. Och dessutom är många poddare duktiga på att väva in själva sponsordelen så att det blir intressant och värdefullt att lyssna på.
  6. Det är fortfarande ett väldigt kostnadseffektivt sätt att nå ut till en specifik målgrupp (speciellt om man sponsrar en nischad podd)! Dels för att du verkligen når rätt in i målgruppen och dels för att konverteringsgraden, tack vare hög lojalitetsgrad mellan poddare och lyssnare, vanligtvis är extremt hög.
Jag tycker att 2019 är året då ni borde passa på! Testa! Väljer ni en podd som har rätt målgrupp så lovar jag att ni kommer att få goda resultat! Lycka till! 👋🏽