Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Mina morgonrutiner
God morgon! ☀️Idag tänker jag att jag ska dela med mig av mina morgonrutiner. Kul va? 💁🏽‍♀️För mig har det alltid varit viktigt att ha en bra start på dagen och eftersom jag både hatar att stressa och att komma för sent (Tycker att det är oschysst mot andra om jag snor deras tid genom att komma för sent) så ser jag till att ha god tid på mig. Ok, är ni redo? Så här ser mina vardagsmorgnar ut:
Klockan 05,20 ringer klockan. ⏰ Jag går nästan alltid upp direkt, eller så snoozar jag max en gång. Jag går raka vägen upp och tar på mig pyjamasbyxor och raggsockar för att gå ut på baksidan och släppa ut Bruno två minuter. 
Eftersom jag går och lägger mig tidigt så är jag morgonpigg. Har inga problem att gå upp. 
Sen tar jag fram yogamattan, tar ett glas vatten, hämtar datorn samt tänder två ljus och börjar köra igång ett yogapass. Det finns inget prestationskrav i form av vilken typ av yoga eller hur länge jag ska hålla på. Ibland kör jag sittande yin-yoga för att jag inte orkar stå upp, och ibland kör jag solhälsningar. Det är helt beroende på min dagsform. Vanligtvis så kör jag 5 - 15 minuter. 
Jag har en prenumeration på Yogobe så ofta kör jag nåt från deras bibliotek, och ibland kör jag med Adrienne på YouTube. Tänker att jag även ska testa Josefin Dahlbergs pass, men de som hon har lagt ut hittills har varit lite för långa för att funka för mig en vardagmorgon. 
När jag är klar med yogan så går jag in i duschen. Jag är rätt snabb med dusch och smink och sånt så det tar väl max en kvart totalt tror jag... Sen brukar sitta i morgonrock och raggsockar och med tända ljus (alltid) och blogga.
Klockan 06,30 väcker jag Mio och Alvin. Samtidigt som de masar sig upp (deras värsta stund på dagen tror jag) så fixar jag frukost till dem. 🥣Det är en deal vi har, att jag gör det på vardagar (Ja, de skulle kunna göra det själva, jag vet) eftersom de är trötta och jag är pigg. Med andra ord: För mig är det ingen big deal, och jag gillar att jobba så - det vill säga att den som har det minst jobbigt gör det. 
Till Mio gör jag smoothie och till Alvin blir det nästan alltid blåbärsfil och flingor. Jag äter nästan aldrig frukost på vardagar (förutom på onsdagar när jag tränar) men vi sitter alla tillsammans och har en jättemysig stund utan telefoner och sånt. Och, återigen, med tända ljus. Just det, och jag dricker ju te nu på vinterhalvåret när det är så kallt. 
Efter frukosten hoppar barnen över till soffan, och Mio går så småningom in och duschar, och då brukar jag antingen städa undan eller sätta mig och beta av de första mailen eller gå igenom Wint och göra dagens to do's där. Wint är det program som vi använder för vår ekonomi och som är helt digital. Det finns alltid saker att fixa där (men å andra sidan så kommer det inte bli mer jobb när det är bokslut och sånt. Smidigt!)
Nånstans mellan 07,30 - 8 så kör jag till jobbet. 🚗Just nu så kör jag ofta Mio till skolan eftersom han har smällt korsbandet, och sen är det raka vägen till jobbet. Gillar att vara där tidigt och får så himla mycket gjort när jag är själv.
Ja men ungefär så (exakt faktiskt) ser mina vardagsmorgnar ut. Hur ser era morgnar ut? Jag älskar att höra om/ se andras vardagsrutiner. Ni som har bloggar, kan inte ni också skriva om era? Och säga till så att jag kan läsa...  😊
 
 
#1 - Malin

Jag gillar också att ha gott om tid på morgonen. Min klocka ringer 05:30. Jag går upp, duschar, klär på mig, fixar i ordning mig. Sen frukost i lugn och ro då jag läser tidningen. Efter frukost borstar jag tänderna. De dagar jag lämnar barnen går jag och väcker barnen, ger dem frukost och så går eller cyklar vi 7:30. När min sambo lämnar barnen går eller cyklar jag till jobbet efter tandborstningen. Då är jag på plats före 7 och har oftast en timme då det är rätt lugnt på kontoret. Jätteskönt!

Svar: Ja det är verkligen jätteskönt att vara på plats innan alla andra. Jag får så himla mycket gjort då! 😊
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#2 - Hanna Karlsson

Vad roligt att läsa om hur dina morgnar ser ut! Det viktigaste för mig är att få en stund för mig själv vid datorn innan morgonruschen börjar. När jag jobbar morgon så åker jag alltid innan barnen vaknar. Det är lite tidigt för dom att kliva upp vid halv sju när de börjar först tjugo över åtta. Så morgnarna ser alltid olika ut.

Svar: De morgnar som jag är själv går allt så otroligt fort. Väldigt skönt att ha det så ibland! 😊
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#3 - Linda

Inte riktigt lika morgonpigg som dig, men talesättet ”tidig morgon, dubbel dag” är min melodi :) eller talesätt, det var på en sådär gammal handbroderad bonad 😊 allt som inte är gjort innan 14:00 blir inte lika bra för mig...

Svar: SAmma för mig! Jag måste börja direkt typ... 😊
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#4 - Jonna

Mina mornar ser olika ut beroende på om jag ska till skolan eller inte. Och de mornar jag inte ska till skolan ser olika ut allihopa, beroende på hur planen för dagen ser ut. :) De mornar jag ska till skolan ringer klockan 5.45. Då går min man upp och duschar. Jag får några extra minuter i sängen. Sen är det dusch och frukost (oftast kaffe och gröt med äpplemos) som gäller. Frukosten brukar jag och min man äta ihop och det är en skön stund med tända ljus och lugn. Ibland pratar vi, ibland inte. När vi ätit fixar jag i ordning frukost till mina ungar. (Och ja, de skulle också kunna fixa själv, men eftersom jag tycker det är viktigt att de får något i sig gör jag i ordning till dem. Risken är annars att de inte äter någon frukost alls.) Sen är det snabbsminkning och borsta tänderna. Och väcka barn. Senast 7.15 sitter jag i bilen och kör mot skolan. (Och vardagsmornar i all ära, men som jag ÄLSKAR helgfrukost!!! ;))

Svar: Ja visst är helgerna heeelt underbara! 😊
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#5 - Jonna

Ja, helgmornar med helgfrukost då! Njuter när det är gott om tid på morgonen!

#6 - Mösstanten

Jag går upp senast 7 och då sätter jag mig med paddan och lägger ut dagens blogginlägg och dagens inlägg på Instagram. Jag kollar flödet där och så kommenterar jag på några bloggar. Samt dricker te med grädde. Sent omsider kommer jag ur morgonrocken och får på mig kläderna. Jag är ju pensionär och kan göra som jag vill.

Svar: Det låter himla härligt! 😊
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap