Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Att komma över den där jobbiga pucken...
God morgon! ☀️Igår jobbade jag vidare med min webbutbildning, och jag tog Sara och Frida (som båda är nya hos oss på Mama Said) till hjälp för att säkerställa att innehållet är bra och konkret. Poängen med min webbutbildning, som alltså är för den som vill jobba som Social media manager eller med sociala medier på ett eller annat sätt på ett företag, är att den ska vara så konkret och hands-on som möjligt - så att alla som går den i princip skulle kunna vara klara för jobb på t ex. Mama Said så fort de är klara med utbildningen. 
Sara och Frida går i skolan båda två, och praktiserar hos oss, så de är ju precis i målgruppen.
I helgen fastnade jag lite, och fick lite ångest över den stora pucken som låg framför mig: Att brainstorma kring innehållet och bestämma mig för vilka moduler som ska finnas med, vilken ordning de ska komma i och så vidare... Ja men det var liksom dags att sätta ner utbildningen, och själva innehållet, på papper. 
Men så bara tog jag tag i det (Kvällen efter Näringslivsgalan, när jag var som allra tröttast. Knäppt...) och nu känner jag att jag har kommit över pucken. Jag är liksom förbi det jobbiga och kan ta nästa steg. SÅ HIMLA SKÖNT! Och det där har jag lärt mig (till slut), att det är bättre att bara göra det - om det är en jobbig sak som jag har framför mig - för annars, om jag skjuter på det, så blir plågan så himla lång och utdragen. Ju kortare plåga, desto bättre! 👏🏽
Alvin var förresten med mig på jobbet både igår och i förrgår eftersom han inte var helt kry, och på kvällen när vi kom hem igår så bestämde vi oss för att ha myskväll och bara softa. Så himla mysigt. Vi tittade på vår serie (Orphan Black), åt middag framför tv'n och gjorde typ noll knop i övrigt. 
Men nu... dags att väcka barnen och kicka igång den här dagen på riktigt!