Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Vi måste ta för oss
Just det, jag sa ju att jag skulle berätta vad det var Johanna sa till mig i fredags... Vi pratade om Mama Said och sälj. Hon har nämligen hjälpt mig med att göra research och hitta potentiella företag som vi eventuellt kan jobba med. Och det Johanna sa var att man, som en person utifrån, inte alls förstår vad Mama Said gör. Vi når ut väldigt bra till privatpersoner, ofta till influencers, och många tycker att vi är roliga att följa och att vi skapar och sprider inspirerande innehåll som ofta är kompetenshöjande... MEN... få förstår vad vi egentligen gör. Man fattar liksom inte det. Och det är inte så konstigt, för vi säger ju inte ens att det vi jobbar med är att hjälpa företag att växa, att vi skapar relationer mellan företag och deras potentiella kunder, att vi jobbar i deras sociala kanaler för att de ska bli större och tjäna mer pengar, att vi skapar innehåll som de kan använda i sina kanaler, att vi tar hand om deras kundservice på Facebook, LinkedIn och Instagram... Ja men helt enkelt att vi hjälper företag att växa.
Det är det typ ingen som vet, för vi säger ju inte det någonstans i allt det innehåll som vi sprider. Och det var en sån jäkla käftsmäll som Johanna kom med när hon sa det här. En käftsmäll i positiv bemärkelse alltså. 
Vi har liksom varit alldeles för "svåra" och nästan låtit folk jaga oss för att få köpa. Inte kommit med ett enda säljbudskap eftersom vi har ansett det "fult" att pracka på folk nåt. Men det är ju inte det vi gör... Vi prackar ju inte på någon något dåligt utan är sjukt stolta över det arbete vi gör och vet att vi tillför ett stort värde, så det är klart som tusan att vi ska PRATA om våra produkter och tala om för företag att de minsann gärna får köpa våra tjänster. Jag vet inte vad det är... nån slags snobbig idé om att det är "fint" att inte sälja på folk saker? Ja jag vet inte, men jag fick mig en rejäl aha-upplevelse i alla fall. Klart som tusan att vi måste bli mer affärsinriktade i vårt innehåll. Det ena utesluter ju inte det andra, eller hur? Vi kan fortfarande skapa roligt och inspirerande innehåll, och vi kan fortfarande vara genuina, men lägga till ett visst businesstänk! Sluta vara så otroligt snälla och beskedliga och istället ta för oss helt enkelt! Förstår ni hur jag tänker? 
 
#1 - Sara i Åre

ibland (nej OFTA) är det så jäkla bra med input utifrån, för man är ju så hemmablind!

Svar: Ja visst är det så!! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap