Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Veckans planer - vecka 39
God morgon! Vilken annorlunda vecka det här kommer bli! Man kan säga att temat är att resa!
Måndag
Idag ska vi åka iväg till Båstad, hela Mama Said-gänget, och bo på spa och planera framtiden. Vi ska göra en processbeskrivning för att verkligen se hur våra processer ser ut från införsäljning till att vi börjar leverera. Vi hamnar ofta i att kunden bestämmer sig och signerar ganska sent och att det sen blir jättebråttom och att de egentligen vill ha första materialet klart som igår. Och då vänder vi ut och in på oss själva - fast vi egentligen har suttit redo och väntat på ett Go i flera veckor - för att kunna leverera orimligt snabbt. Det är en av anledningarna till att det här är viktigt. Vi måste liksom bestämma oss för hur lång startsträcka vi har. En annan grej är att många kunder vill hoppa över den där första lära känna-fasen. Om vi ska kunna leverera bra innehåll så krävs det att vi lägger tid på att lära känna företaget, helst genom ett par olika workshops och eventuellt även intervjuer, och om kunden inte vill det så måste vi lägga x antal timmar på att lära känna på egen hand. Den tiden har vi underskattat. Ja men vi ska helt enkelt rita upp hela processen, hitta våra svagheter och sen ta ett beslut för hur vi vill jobba. Det är den ena delen som vi alltså ska diskutera i en skön bubbelpool. En annan sak som vi ska prata om är vilka vi ska vara framöver. Vilka delar ska vi fokusera på? Vad är vi bäst på? Vilka kunder är det som självmant kommer till oss? Vilka kunder vill vi ha? Vad vill vi göra och vad tjänar vi mest pengar på? Ja men vem ska Mama Said vara framöver helt enkelt? Och så ska vi prata om paketeringen, en svag sida hos oss. Vi har inte lagt så mycket tid på att paketera våra produkter snyggt, vilket ofta innebär att vi inte tar rimligt betalt. Vi tar för lite alltså, för det arbete vi utför och för det kunden får. Ja det kommer bli två tunga dagar, fast härligt tunga. Vi är bra på att brainstorma och dricka bubbel så det kommer bara bli härligt. Och jag älskar att vi kommer att komma därifrån så mycket klokare.
Det är sååå mycket lättare att vara kreativ när man lämnar kontoret och datorerna. Vi sitter ofta och har möte men det är ju en helt annan sak i en sån här miljö.
Tisdag
Båstad hela dagen. När vi kommer hem, på kvällen, så ska jag hämta mina små älsklingar hos pappa Jonas. Jag vill ha de så mycket som möjligt den här veckan eftersom jag ska iväg i helgen.
Onsdag
Jag börjar som vanligt dagen kl. 08,00 med en timme hos min PT. Himla skönt sätt att starta dagen. Jag känner mig så stark när jag går därifrån! 💪Barnen har studiedag så det blir en lugn men ändå effektiv morgon här hemma, för de vill garanterat sova ut. Klockan 10 ska vi dock vara i Lund, jag och Mio, så det blir ingen längre sovmorgon. Vi ska till barnsmärtenheten igen. 
Efter det ska jag tillbaka till kontoret och... jobba! Hela eftermiddagen ska gå åt till sälj tänker jag. Det är ju min huvuduppgift!
Torsdag
Tillbaka till barnsmärtenheten på förmiddagen. Sen ska vi till Mios privata läkare, och Alvin ska också med. Han har lite problem med andningen ibland så nu ska vår all time favorit-läkare titta på honom och göra en bedömning. Jag vet inte om ni minns men han hade ju väldigt trångt pga. godartade tumörer (allt kallas ju för tumörer, det låter så hemskt, jag vet) i svalget nånstans. När vi gick vidare till öron, näsa, hals så sa det att vi skulle kunna operera bort det men att det kändes onödigt med operation. Samtidigt så säger Alvin själv att han tycker att det är jobbigt att andas. Ja vi får se vad vår läkare säger helt enkelt. Han är pålitlig, så om han säger att det är lugnt så är det lugnt!
På eftermiddagen, vi är nog inte hemma förrän 14 eller 15, så kommer jag jobba hemifrån. Är det någonting jag har lärt mig så är det att det är väldigt onödigt att ha för många stopp under dagen om det inte är nödvändigt. Att det typ bara är slöseri att åka hem och lämna barnen för att sen åka tillbaka till kontoret liksom. Det förlorar jag typ 45 min på. Så jag kommer alltså jobba hemma under eftermiddagen.
Fredag
Idag ska jag till Åre! Jag ska upp och hälsa på en kompis och för första gången i mitt liv se Åre utan snö. Jag älskar Åre och en liten del av mig hade kunnat tänka mig att bo där. Det är så litet och mysigt och så finns det ändå så himla mycket roligt att göra där. Tänk vilket ställe att växa upp på för barnen! Ja ja, nu ska jag inte flytta dit men i alla fall åka dit över helgen. Vandra lite, äta gott och bada badtunna! Kommer ni ihåg att jag sa att jag skulle bli bättre på att göra såna här små helgtripper. Jag börjar bra tycker jag!
Lördag 
Vandra kanske
Bada badtunna
Äta god mat
Dricka gott vin
Ja men nåt sånt tänker jag...
Söndag
Hemresa! Kommer hämta barnen så fort jag kommer hem, och kramas extra mycket med dem. ❤️
 
#1 - RW

God morgon! Roligt att höra om dina planer. Hoppas allt blir som du önskar med jobbet, läkarbesöket och Åre. Kram.

Svar: Tack snälla! :) Kram
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#2 - Maria

Hej Alexandra och lycka till i Båstad. Skulle också vilja poängtera att en viktig grej är att du inte ska vara rädd för att ta betalt för era tjänster. Jag läser din blogg lite sporadiskt och min känsla är att du och ditt team är otroligt professionella i er leverans till kunderna, har en hög servicenivå och ett otroligt engagemang i det ni gör. Det måste få kosta. Och kunder som inte förstår detta eller är villiga att betala för den tid ni lägger ner, det är kanske inte er målgrupp.

Svar: Tack Maria! Det där behöver vi höra ibland! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap