Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Ni ska vi lära oss att ta beslut, ok?
Hörni jag kom på en sak som jag vill tipsa om! Ett boktips! Häromdagen fick jag den här boken hemskickad till mig och den landade så himla bra. Beslutsfällan är en bok som talar om vad det är som styr våra val, och det är ju alldeles utmärkt att läsa den om man känner att man vill göra fler medvetna val, eller hur?
Och helt perfekt när jag nu har en fåtölj att sitta i när jag ska läsa. En skön fåtölj!☺️
Jag tycker att vi, generellt, är ganska dåliga på att ta ansvar för våra beslut och för våra val i livet. Att till exempel hålla på och gnälla över hur tråkig, dum, jobbig eller falsk en vän är, är helt idiotiskt eftersom det säger mer om mig än om vännen. För jag väljer ju själv mina relationer, eller hur? Eller att gnälla över min arbetssituation. Jag kan ju antingen byta jobb eller prata med de det berör istället för att gnälla år ut och år in. För gnällandet leder ingen vart. Jag tror att så fort man förstår det - att man själv är ansvarig och faktiskt är den enda som kan förändra sin egen situation - så slutar man gnälla och antingen gör någonting åt saken, eller faktiskt inser att det är ganska bra ändå. Att man är nöjd där man står. Det är så lätt att gnälla om det inte finns några konsekvenser. Jag menar att det är lätt att säga "Jag vill också byta jobb", "Jag vill också flytta till Bali" (Hur många gånger har jag inte sagt det!? Vill jag det egentligen? Flytta ifrån familj och vänner? Troligtivs inte...) eller "Jag vill också ha en hund" när man vet att det inte blir så. Men tänk om allt hade blivit som vi hade sagt... allt som vi slänger ur oss lite hur som helst. Förstår ni vad jag menar? Vi tar själva ansvar och ingen annan än jag själv kan förändra mitt liv, eller hur?
Och vill jag verkligen inte ha kvar den där jobbiga vännen? Nu när jag tänker ur perspektivet att det är jag själv som väljer. Jo det vill jag så klart - och då har jag alltså tagit ett beslut om det och behöver inte gnälla mer. 
Nu har jag inte börjat läsa den här boken än (eller jo jag har läst fem sidor) men den verkar bra och enkel att läsa och förstå. Här finns den om du också vill läsa den.