Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Man ska känna sig stark, inspirerad, positiv och full av mod!
God morgon alla härliga! ☀️Jag håller som sagt på att skriva ihop manus till min föreläsning, och tanken är att jag ska köra den första gången i slutet av november. Om jag hinner få ihop det vill säga. Vi får se hur det känns efter att jag har haft en session med min retorikkonsult senare i veckan. Annars får det bli nånstans i mitten, slutet av januari, för jag tror inte att någon går på en föreläsning där kring jul. Hur som helst, i första hand så behöver jag hjälp med själva storytelling-delen. Ni vet när det är ens egen historia man berättar så blir man lätt hemmablind och har svårt att sortera i vad som är relevant och inte. Jag har redan fått väldigt mycket hjälp av min vän Kristina, som är enormt kritisk och starkt ogillar traditionellt "peppiga inspirationsföreläsningar". Och det är bra - för det är inte en sån jag ska göra.
Den här underbara människan (Mandy♡) - Hur kan man ens sitta så? Bara hon som kan! - är också en stor kritiker när det kommer till peppiga föreläsningar så hon kommer också få vara med och påverka. 
Tanken är så klart att det ska vara inspirerande, men inte på ett klämkäckt och "Go, go, go, nu kör vi, you can do it"-sätt. Vilket i och för sig kan vara hur bra och inspirerande som helst, men det är inte jag. Jag vill istället visa baksidan av kalaset, eller egentligen både fram-och baksidan. Ups and downs... Att ingen (eller i alla fall få) är födda med en viss talang och bara, helt utan problem, kan glida fram i sin karriär och i livet. Att ingen bara har det smooth och att alla (eller i alla fall de flesta) kan ta makten själva och bestämma hur livet ska se ut. Jag kunde till exempel ingenting om företagande, säljande av aktier mellan bolag etc. i början och kan fortfarande känna mig som en bluff ibland. Jag har inte haft aktiebolag tillräckligt länge för att ha lärt mig allt och har, i vissa fall, fått erfara det den dyra vägen. Ja jag skulle kunna ge många exempel på där jag har kastat mig ut, och sen tagit reda på hur jag ska landa, på vägen ner. Och landat har jag ju alltid gjort. Men huuuur som helst nu då... anledningen till att jag tar upp det här med er är för att jag vet att ni är så himla bra på att komma med input. Ni vet ju lite hur jag är och vad jag håller på med. Och hur mitt liv ser ut. Vill ni hjälpa mig?
Det här är vad jag har skrivit till min retorikkonsult att jag tänker att man ska känna när man kommer från min föreläsning: "Man ska känna sig inspirerad till att själv ta tag i, och designa, sitt liv. Kanske göra den där stora förändringen eller det där stora hoppet som man aldrig ens hade trott att man skulle göra. Jag vill att man ska känna sig stark, inspirerad, positiv och full av mod. Som att det är man själv som har makten över, och kan kontrollera, sitt liv, att man själv har ansvar och faktiskt kan välja hur man ska ha det. Att allt är möjligt om man bara vill!"
Låter det bra? Har jag missat något? Och... vill ni vara med på det här? Jag vill gäääärna få era råd längs vägen, så jag hoppas att det är okej att det här blir nån slags följetong där jag delar med mig mer och kanske kan få input av er?
Nä hörni, nog pratat om det nu... Nu ska jag göra mig i ordning, väcka barnen och sen gå till gymmet och kontoret. Hejrå👋🏽