Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Juice varje morgon
Vi har börjat med en ny grej här hemma: Vi gör juice varje morgon i vår "slow juicer". Det är ett alldeles utmärkt sätt att få i barnen frukt och grönsaker. Eller ja, framförallt grönsaker då. Speciellt Alvin är rätt dålig på det faktiskt, och jag är alltid så stressad över att de ska få i sig så många färger som möjligt varje dag. Mio är lite bättre på det, men hans kropp ställer ju å andra sidan också högre krav eftersom han har diabetes 1. Så det här med att göra juice är en himla bra grej. Vi har en slow juicer som är väldigt lätt att använda. Jag kan lägga i stora bitar med skal och den är väldigt lätt att rengöra. Jag är lat när det kommer till såna här sysslor och skulle aldrig orka hålla på och rengöra om det hade varit för jobbigt, och hade inte heller orkat skala och småhacka allt. Men n är det alltså väldigt enkelt och det gör att det blir av.
Jag är ganska ny på det här men har insett att Granny Smith-äpplen är bra att göra juice på, och att en halv citron alltid ska vara med. Sen, som grönsak, så funkar morötter bra. Det smakar inte så mycket att det tar över, men är ju ändå en grönsak liksom. Så fort man stoppar i apelsin eller clementin så blir det lite tjockt så då bör man tillsätta vatten. Ja men det är mina lärdomar hittills... Jag ser fram emot att följa frukt-och-grönt-säsongerna och göra juice på de frukter som det är säsong för just nu. Kan ni juicer? Har ni några tips?
#1 - Maria Ekblad - nyföddfotograf i Göteborg

Vad fin nya headern är!

Svar: Tack, visst är den! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#2 - Johanna

Äpple, citron och ingefära är vår favorit!

Svar: Ja jag skulle kunna tänka mig att testa med ingefära också men vill absolut inte att det ska ta över... så jag gissar att jag då ska ha pyttelite i...
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#3 - Linda

Ingefära! Och ibland röd grapefrukt också.

Svar: Åh! Har ju grapefrukt hemma! Det ska jag testa imorgon bitti. Tack för tipset :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#4 - Linda

Ingefära! Och ibland röd grapefrukt också.

#5 - Camilla M

Släng i en rödbeta!

Svar: Ok! Rå? :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap