Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Ibland är det bra att gå iväg för att kunna fokusera
Hej hopp allihop!☀️Vilket superduperfokus jag har haft idag! Jag tog bilen till stan och gick igenom Malmös soliga gator på morgonen.
Älskar att gå genom stan innan den har vaknat.
 
Förr gick jag på en gågata för att komma till jobbet, och det var den bästa stunden på dagen, när jag promenerade dit på morgnarna. Det är nåt visst med morgnar när alla andra sover. Nu kanske inte alla låg och sov klockan 8 imorse men det var i alla fall tomt på stan. Så mysigt!
Hur är det för er när ni ska fokusera? Har ni svårt för att hålla koncentrationen? Jag har lätt för det när jag sätter mig ensam på ett café som jag alltså gjorde idag. Jag har väl egentligen aldrig svårt för att fokusera om jag bara bestämmer mig, men jag tycker att det är svårare hemma eller på kontoret. På kontoret mest för att jag har trevliga kollegor där. Eller jo jag kan ju fokusera där, men såna här dagar då jag behöver vara 100% produktiv 100% av tiden så sitter jag gärna på café.
Där jobbar jag ju varenda minut och har bara typ en kvarts avbrott för lunch. Så det blir liksom så himla effektivt, vilket passade mig bra idag när jag skulle slutföra tre stora projekt:
1) Sammanställa årets statistik för vår kund (det tog fyra timmar av nitisk koncentration och precision).
2) Sammanställa allt kring min föreläsning och skicka det till min retorikkonsult.
3) Förbereda en workshop som jag och Anni ska hålla i på fredag hos en kund.
Jag har utöver det hunnit beta av en del på min to do-lista så jag känner mig så himla nöjd! Heja mig som gick och satte mig på café. 🙌 Jag ska göra det oftare när jag har stora puckar att klara av. Hur är det för er? Kan ni fokusera på café eller tycker ni att det är för rörigt? Jag har faktiskt inga problem alls med stöket runt omkring mig. Märker det knapp. Det skulle i princip kunna vara så att någon jag känner har suttit två meter ifrån mig utan att jag har reagerat - för jag är så otroligt inne i det jag gör när jag jobbar fokuserat. 
När jag gick hem så insåg jag att det var sommar ute. Hade ingen aaaaning om att det var 26 grader och sol. Maj gadd! Jag var höstigt klädd och kände mig så fel när jag gick genom stan. Haha... ni vet när man kläderna gör att man känner sig blek, tråkig och glåmig. Och då var det bara för att det var sol och varmt. Hade det varit höst hade jag trivts. Ja ja, såna stora problem hittar jag en sån här dag NÄR MIO ÄR I SKOLAN och allt är bra här hemma. Igår var han dålig, och därför är jag extra lycklig över att han är bra idag! Låt oss hoppas att det bara är så att shunten ställde till det lite tillfälligt igår.🙏🏽
#1 - Rebecca Adnell

Älskar också att vara vaken tidigt på morgonen när alla andra sover - eller i alla fall gömmer sig inomhus. Det är så mysigt!

Svar: Ja visst är det!! ☺️
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#2 - Linda

Nuförtiden sitter jag sällan på café, då jag bor på landet. Tycker appar som Pomotodo är fantastisk hjälp för koncentrationen och få saker gjort!

Svar: Ok, den måste jag kolla in. Har aldrig hört talas om den :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap