Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Glöm aldrig att Hitlers parti en gång i tiden fick 37,3 av rösterna - Betyder det att han hade rätt?
Idag hörni är en stor dag! Idag, eller inatt i alla fall, får vi veta vem som ska leda vårt land de närmaste fyra åren. Kanske det inte blir ett konkret svar redan inatt, regeringsbildningen kan ju eventuellt bli en komplicerad fråga, men nånstans så kommer vi ju ändå se vilket håll det går åt. 
Har ni förtidsröstat? Jag har inte gjort det eftersom jag tycker att det är en stor, och lite högtidlig, grej att gå och rösta och eftersom jag vill att barnen hänger med. Att vi liksom gör en aktivitet av det. Och ikväll har jag lovat att vi ska ha myskväll (med snacks och hela grejen) och att de får vara uppe sent. Det är ju valvaka. Har det varit ett självklart val för er? Det som har varit mest självklart för mig är att jag inte under några som helst omständigheter skulle rösta på SD. Någonsin. Om vi bortser från migrationsfrågan en stund (för jag hoppas att ni känner mig så pass väl att ni förstår att jag är STARKT emot att ett parti med så många nazistiska rötter skulle leda landet) och bara tänker på alla kvinnor. HUR kan man vilja gå tillbaka till hur det såg ut när min mormor var ung? På riktigt???! Jag fattar inte... Och deras syn på HBTQ. Herregud, det är skrämmande och jag tycker att man är korkad om man tror att ett missnöjesparti kan lösa våra problem. 
Titta gärna på det här klippet från SVT... Den här kvinnan var med och överlevde Auschwitz.
Och... att komma med argumentet som "Det är ju så många röstar på SD - alla kan väl inte ha fel?" biter inte ett dugg på mig. Glöm inte att Hitlers parti, Nationalsocialisterna, blev Tysklands största parti med drygt 37,3 procent av rösterna en gång i tiden. Betyder det att det han gjorde var rätt? Var han en bra ledare?
#1 - Mösstanten

Jättebra inlägg. Nej det handlar inte bara om invandrare (vilket inte är så bara). Jag vill ha ett öppet och demokratiskt land som är jämställt och där HBTQ-personer har samma rättigheter till kärlek som alla andra. Sedan är jag ju kulturtant och SD-s inskränkta kulturpolitik där antagligen politiker kommer att bestämma över kulturen, vill jag inte ha. Vi ser ju hur det går i vissa länder där politiker på olika sätt skär ner mediers möjlighet att nå ut. Länder där demokratin minskar.

Svar: Ja där har vi ytterligare ett argument! Usch vad hemskt... 🙈
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap