Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Det är ditt ok att bära!
God morgon! Hur mår ni? Här började dagen extra tidigt idag, redan klockan 05,00. Jag var tvungen att gå upp så tidigt för att hjälpa Mio inför ett prov som han skulle ha idag. Han var dålig nästan hela dagen igår så han klarade inte att plugga så mycket som det var tänkt... och därmed så körde vi ett tvåtimmarsrace även nu på morgonen. Han kämpar så, min lille kille. Just i detta nu så sitter han och skriver ett prov med dundrande huvudvärk. Egentligen kunde han inte gå till skolan idag, men så vill han ju göra provet. Han kämpar så, men ändå är det så svårt att klara av en normal vardag. Och det börjar bli svårt för honom att hänga med i skolan... förstås. Nu går han i åttan och allt går i raketfart.
Tänk att han var så här frisk i helgen...
Igår var jag och Kristina på en föreläsning - Tommy Davidovics "Hur lyckas man med livet". Han sa många smarta saker, men ni vet hur det är... ibland är det nåt visst som bara landar alldeles perfekt just där och då. I mitt fall var det två saker: 1) Det här med att man har en liten nedtryckande "djävul" på ena axeln som säger dåliga saker till en som inte tar en vidare någonstans! Som alltså inte har någon funktion. Den finns alltid där men vi borde sluta att lyssna på den.
2) Att allt som andra människor gör är deras val och får stå för dem. Jag har, i min föreläsning, beskrivit det som att "Jag försöker alltid se vems ok det är att bära för att slippa ta ansvar för andras handlingar". Förstår ni hur jag tänker? Om du skriker på mig eller kommer in i rummet och är sur och tvär, eller om du slänger luren i örat på mig - då är det ditt ok att bära och det har ingenting med mig att göra. Visst kan jag ha sagt eller gjort någonting som du tycker är fel, dumt etc... men det du gör är fortfarande din grej och ditt ansvar. Ingen annans. När det här verkligen landade i mig, för nåt år sen, så blev livet väldigt mycket enklare. Jag tar inte längre ansvar för andras humör. Så skönt!
Men nu, hörnini så ska jag iväg och hålla i en workshop. Hejrå så länge👋🏽
 
 
#1 - Anna P

Håller tummarna för Mio idag🌟

Svar: Tack snälla! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap