Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Bara göööör't för tusan
God morgon på er! Men alltså... med tanke på det här inlägget... Min ursäkt för att inte göra någonting alls, eller bara gå omkring och halvdant pilla lite här och där, var att jag hade för många saker som jag ville göra. Så typiskt och så dumt! Jag kom på det sen att jag kan ju inte gå här och gnälla över att jag inte vet vad jag ska ta tag i utan bara GÖRA istället. Jag gick, för ett tag sen, omkring och ojade mig otaliga timmar över att jag inte visste hur jag skulle sälja in Mama Said, tills jag en dag kom på att det är ju bara att GÖRA. Det finns liksom inget facit på vad som är rätt, det enda som är säkert är att så länge jag inte gör någonting alls så händer just precis ingenting. Så jag got myself together så att säga och tittade på min lista igår... funderade lite både över vad jag ville fokusera på (det var ju ändå lördag) och vad jag behövde få gjort. Japp, i någon slags pyjamasutstyrsel hela långa dagen.
Och ett av mina största fokusområden i höst är att se till att dra in pengar i bolaget, så jag satte mig och skrev och skrev och skrev på min föreläsning. Jag brukar nämligen tänka "low hanging fruits" när jag tänker att vi ska dra in pengar, det vill säga "Vilka grejer är enklast/ ligger närmast till hands?"och jag tänker att min föreläsning är en sådan. Det krävs inte särskilt många timmar innan jag kan börja sälja den, och gör jag det riktigt bra (vilket jag ju har bestämt mig för att göra) så kan vi tjäna bra på det utan att hela teamet ska behöva jobba x antal timmar. Bra va? Och jag är sååå nöjd över att jag bara tog en av uppgifterna och körde på och gjorde den hela dagen. Så mycket bättre att bara bestämma sig för en sak och bara göra. Och låta de andra grejerna på listan vänta... Jag kommer fortsätta med min föreläsning även idag, men ska även jobba lite för vår kund, gå på Alvins fotbollsmatch, träna och ev. podda med Linda. Puh, det blir inte en lika lugn söndag som lördag tyvärr. Men så får det bli ibland. 
 
#1 - Ida

Så rätt att bestämma sig för att göra känner igen känslan av att ha för mkt grejer på sin to do-list. Men som du säger EN grej, det kan man alltid göra. Sen genererar ofta den goa känslan efteråt till att man blir peppad och gör en grej till. Så bra tänk!! :)

Svar: Exakt! Visst är det så :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#2 - Maria Ekblad - nyföddfotograf i Göteborg

Åh håller med! Brukar tänka ”just do it” kring mycket i företaget. Plockade även plommon hos min svärfar igår och de hämtade en stege för att ta de finaste plommonen högst upp medans jag tog de längre ner. Tänkte på dig och low hanging fruit då haha. 😀🙌🏻

Svar: Haha.... så bra!! Så sjukt bra liknelse... som egentligen inte är en liknelse utan själva originalet :) Kul 😊
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap