Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Veckans planer - vecka 42
Det här inlägget innehåller ett betalt samarbete med Medisera
God morgon! Jag känner mig så lycklig över att vara frisk igen. Sååå jäkla skönt. Det finns knappt något som frustrerar mig mer än när jag är sjuk utan att riktigt veta vad det är. Ingen feber, ingen förkylning - bara sjuk. Men nu är det alltså över för den här gången. Jippi!
Så här ser min vecka ut:
Måndag
Vi börjar som vanligt dagen med veckomöte, och jag kommer nog behöva gå mitt i eftersom jag har möte med en potentiell kund. Det är ett riktigt roligt varumärke (mat) så jag håller tummarna för att vi så småningom får jobba ihop med dem. På eftermiddagen ska jag ha en förintervju, per telefon, med en tjej som jag ska intervjua i en podcast - och så ska jag ha telefonmöte med en av våra kunder. Resten av dagen, som kommer vara ganska spretig, kommer gå åt till att ringa några samtal, fixa några ekonomigrejer och jobba med sälj, och... det viktigaste av allt; göra klart ett avtal som ska skickas till en kund. Just det här avtalet tar ganska lång tid att göra eftersom det också blir en ny mall för våra framtida avtal. Efter de två dagarna i Båstad så har vi gjort ganska stora förändringar, varav många av de kommer att synas i t ex avtalen. 
Tisdag
Stockholm över dagen! Jag har tre kundmöten och, om jag hinner, så ska jag även gå iväg och ta ett blodprov. Kommer ni ihåg att jag sa att jag har ett samarbete med Medisera, där jag ska göra en Stor Hälsokontroll? Tänker att jag ska ta det där provet när jag ändå springer runt i stan. Det stället som jag har valt att göra det på (man kan välja mellan massa olika ställen) ligger på Kungsgatan - alltså centralt i Stockholm - för att det ska vara så smidigt som möjligt när jag har en stund över. 
Onsdag
Jag börjar dagen med ett pass hos min PT. Nu var det två veckor sen sist eftersom jag har varit sjuk, så det ska bli skönt att komma igång. Sen ska jag podda med Linda. Oklart kring vilket ämne... Har ni önskemål så får ni gärna komma med dem. Det kan vara precis vad som helst - som går att koppla till entreprenörskap. På eftermiddagen ska jag till Lund med Mio, till barnsmärtenheten. Jag har inte varit där på ett par veckor nu eftersom Jonas har gjort det istället, men nu är det alltså min tur igen.
Torsdag
Som det ser ut just nu så har jag hela torsdagen till admindag, vilket är skönt. Jag tror dock att jag kommer att boka in ett möte eftersom en potentiell kund hörde av sig i helgen och vill prata om ifall vi kan hjälpa dem. Jag ska föreslå att vi tar ett möte om det torsdag förmiddag. 
Fredag 
Jag börjar dagen med ett möte inför mitt uppdrag som moderator på Internet i fokus. Annars så är det ännu en hel dag nästan utan möten. Jag märker att mina veckor blir bättre och bättre. Inte så många "onödiga" möten. Jag har fortfarande möten, men jag ser verkligen till att försöka hålla det till de som är viktiga eftersom jag som sagt vill undvika att jobba kvällar och helger. Nu har jag visserligen jobbat med min föreläsning exakt hela helgen (ok nästan då) men det är en annan sak. Jag gör det när jag känner att det finns tid och när det inte stör övriga familjelivet, det vill säga när inte Mio och Alvin vill umgås med mig. Det är liksom inget tvång... Ja ni fattar.
Allt som allt - vilken bra vecka det här blir. Så skönt när allt känns balanserat!
Hur ser det ut för er? Vad hittar ni på i veckan?
 
#1 - Jessica Högberg

Blir en bra vecka det där, skönt när helgarbetet inte är "ett tvång"... Här ska besökas vinprovning och höstmiddag som start på veckan=)

Svar: Wow vad härligt det lät då!! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#2 - Emma

Låter som en bra vecka! Jag har ett förslag på ämne till podden som jag själv brottas med. Och blir det inte ett poddämne, kanske du vill blogga om det. :-) Det handlar om Instagram och vad som är ett bra företagskonto. Tangerar ju ämnet om vilka bilder ni likear på IG, men här tänker jag företag. Hur skapar man ett bra företagskonto? I det här fallet om man är egenföretagare och "är" sitt företag. Det är den ständiga frågan om hur personlig och företagsmässig man ska vara. Man vill ju inte vara för stel och tråkig men samtidigt vill man visa upp vad man gör/kan göra för sina kunder och inte vara för lös och ledig/privat. Jag tycker det är svårt!

Svar: Åh vad jag har tänkt mycket på det här! Ska fundera på det och definitivt ta upp det. Bra förslag! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap