Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Veckans planer - vecka 41
God morgon! Den här helgen har varit magisk i det att det inte har funnits någon som helst stress i att jag ska iväg på saker (bortsett från min PT-timme igår morse), utan bara har kunnat hänga med barnen i lugn och ro. Jag känner mig som sagt inte helt kry så det har passat bra. Igår när vi kom hem från kusinerna i Helsingborg så slank vi först in i varsitt rum allihop och styrde med vårt eget. Mio och Alvin med spel och YouTube, och jag med min föreläsning. Det tar sån himla tiiid att skriva ihop den, och träna in det jag ska säga. Ja alltså jag tränar inte  på själva framträdandet än utan försöker mest testa för att höra hur det låter. Bruno tycker nog att det är ganska knäppt när jag står och pratar högt, och viftar med armarna, för mig själv.
Och sen tog vi en paus och körde läxor. Alvin har inte haft prov och läxor på länge men nu kom det minsann med besked. Det är massor av prov, läxförhör och glostest närmaste veckorna. Vi började med att köra Medeltiden, och det är rätt bra för mig med eftersom jag har glömt typ ALLT. Japp, lördagsgodiset från i lördags åkte fram. Shit happens ibland.
Sen gjorde han matteläxa. Lite enklare för mig, för där behöver jag inte förhöra honom. Han är helt underbar när han sitter och gör sina läxor för han sitter och sjunger precis heeela tiden. 
Och på tal om det så bokade jag äntligen in gitarrlektioner till honom igår. Jag har bokat 15 lektioner. Äntligen! Det var svårt att hitta, och han är så otroligt musikalisk och vill så gärna så det har liksom känts angeläget. Men nu så!
Ja ja... det tog tid att komma till "Veckans planer" märker jag, men here we go:
Måndag
Vi börjar som vanligt veckan med veckomöte där vi planerar in allt innehåll som ska skapas och delas i veckan för våra kunder. Och så räknar vi timmar. Det vill säga hur många timmar varje person jobbar med varje kund. Vi tycker att det är oerhört viktigt att vi alltid levererar det som kunderna har köpt (så klart). Det är egentligen en självklarhet, men jag tycker verkligen att det är viktigt att vi varje vecka kollar det här noga.
Resten av dagen ska jag boka in några säljmöten. Jag fick svar på flera mail sent i fredags, när jag redan hade gått hem, och mitt nya jag jobbar ju inte på helgen utan jag låter sånt vänta till måndagen. Sen ska jag skicka iväg fler säljmail samt boka in ännu en resa till Stockholm. Många av mina säljmöten sker där uppe. Ska också ringa pappa och se om han och Carina är hemma någon av de gångerna som jag ska upp, så att vi kan ses. 
Någon gång under eftermiddagen ska Mios läkare, neurokirurgen ringa, och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. För Mio har ju varit mycket, mycket bättre sen vi ställde om shunten - men samtidigt så är det inte helt bra. Han har sina dåliga dagar... Och jag är så trött på att försöka övertyga honom om att det här är shuntrelaterat, men det är väl det som borde vara mitt mål. Vi märker ju det så tydligt. 
Tisdag
Jag börjar dagen med att, tidigt på morgonen, spela in en podcast tillsammans med en retorikexpert härifrån Skåne. Det är ett kärt ämne för mig så det ska bli kul att intervjua henne. 
Sen har jag och Anni Skypemöte med en av våra absolut äldsta (som i att vi har haft de länge) kunder för att prata om framtiden, och om vad vi mer skulle kunna göra för dem.
Resten av dagen kommer jag ägna åt sälj, fakturor och beta av min to do, och sen på eftermiddagen så ska Mioi till tandhygienisten.
Onsdag
Jag och Mandy åker till Göteborg över hela dagen och ska vara med på ett event för en av våra kunder. Vi ska filma och fota från eventet, så att det får leva lite längre än bara just den eftermiddagen.
Torsdag
En hel dag till det som numera är mitt huvudsyfte; sälj och affärsutveckling. Jag ska slutföra det som jag påbörjade förra veckan, nämligen att sammanställa allt som vi jobbade fram i Båstad. Jag har gjort allt i excel så att vi nu har det väldigt tydligt definierat exakt vad vi säljer, hur många timmar jobbet tar samt hur processerna går till. Det är en sån befrielse att vi börjar få rätt på det här.
Fredag
Förutom att jag har två timmars Skypemöte med Peter, från Snacka Snyggt, så är det en helt obokad dag då jag återigen kan fokusera på admin och sälj. Jag märker att jag, efter sommaren, har blivit mycket duktigare på att boka färre möten och lunchdejter och ser till att ha fler "öppna" dagar. Det ger otroligt mycket! 
Men slutpratat om mig och min vecka nu. Ni då? Vad hittar ni på i veckan?
#1 - Cherie

Låter som en rolig vecka :) Här blir det att plugga, är inne på fjärde veckan av utbildningen jag kom in på och det är så intressant. Vi har kommit halvvägs i första kursen som är marknadsföring. Sen ska jag göra några timmar som idrottslärare på mitt gamla arbete, alltid guld värt att få lite extrapengar :)

Svar: Vad kul! Både med plugg och med jobbet. Är det kul att vara idrottslärare? :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#2 - Cherie

Svar: Jo men det är riktigt roligt. Är inte utbildad men har lärt mig en del under de 6 år jag hoppat rundor som vikarie samt att idrott och hälsa ligger mig varmt om hjärtat :) Så det var antingen att läsa till idrottslärare eller Digital marknadskommunikatör som var valet nu inför hösten. Valet blev dock digital marknadskommunikatör och jag ångrar det inte en sekund, så otroligt roligt och intressant :D

Svar: Vad kul att höra! Jag var också inne på att läsa hälsa och idrott för några år sen :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap