Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Vad?

Heeej fredag eftermiddag! Nu är det snart dags för fredagsmys hemma i soffan med fötterna på bordet, barn och hundar (eller ok hund då) bredvid mig och Idol på tv'n. Jag har längtat så himla mycket efter det här hela veckan. Men nu mår jag ju som sagt bättre så det är inte lika krisigt längre. Hur är det med er? Ska ni se Idol? Jag tänkte att jag nu, för att fira att det är fredag, slänger in en lista som jag hittade hos Sara Rönne, som hon hittade hos Underbara Clara, som hon möjligen har hittat någon annanstans, det har jag ingen aning om. Men nu har den alltså kommit till mig. Feel free att sno den vidare! 🤗

Just det... Elin har ju varit här och fotat idag också. Jag är bra på det här med att posera känner jag.

Vad stressar dig just nu? I morse kände jag mig stressad över alla lösa trådar, en stor pappershög och många to do's som stod på min lista, men det har jag löst nu under eftermiddagen... så det enda som stressar mig nu (och alltid) är Mios sjukdomar.

Vad ska du göra ikväll? Så lite som möjligt. Sitta i soffan, ha fötterna på bordet, äta hämtpizza och mysa med barnen.

Vad är svårt? Jag säger som Sara: Att sätta gränser! Sen har jag också insett att det är svinsvårt att skriva manus till en inspirationsföreläsning, men jag börjar närma mig. Hurra! 

Vad är lätt? Att skriva blogginlägg och att jobba med sociala medier. Ja jag skulle säga att jag känner mig svinsäker på allt när det gäller kommunikation i sociala medier. 

Vad blir det för middag idag? Pizza från pizzerian.

Vad vill du göra mer? Jag har en sjukt bra idé som jag känner att jag måste kicka igång och testa nu ASAP. Jag behöver "bara" ta fram några hundra exemplar av en produkt, för att testa om folk gillar det, och inte tjäna så mycket på första produktionen - och sen, om det visar sig att folk köper det - ja men då kan jag sätta igång på riktigt. Och ja det skulle alltså bara vara en sidogrej till Mama Said i såna fall. 

Vad går du igång på? Snälla människor, roliga människor, djupa människor, charmiga människor... Ja men det verkar som att det helt enkelt är människor av olika slag som jag går igång på.

Vad gråter du av? Sorgliga filmer och när Mio ska opereras och jag lämnar honom precis när han har sövts.

Vad gjorde dig arg senast? En man som stod utanför Alvins skola och stängde in en kvinna som inte kunde svenska, och hennes barn som satt och grät, med sin bil - för att de hade parkerat fel. Jag FIXAR INTE att man är dum mot barn. Jag blir så arg att jag har lust att slåss då!

Vad åt du senast? Sallad från butiken här nere på hörnan vid kontoret. Egenplockad.

Vad är fånigt? När folk "shamear" andra människor för att de äter för mycket kött, flyger för mycket, använder för mycket plast, köper fel kläder och så vidare. Om man vill bidra så tror jag att det är bättre att titta på sig själv och det man själv gör och föregå med gott exempel istället för att shamea andra.

Vad är gott? Sallad med smaskiga ingredienser som gör att det blir lite mer smak och fett, pizza om jag är trött eller bakis, Pepsi Max, pepparkakor kring jul (aldrig annars), Tom & Jerry-kex. 

Vad är du inte? Snål, dum mot andra människor, dömande. 

Vad har du missuppfattat? Att magkänsla är samlad fakta som har lagrats i vårt undermedvetna och som vi alltid borde lyssna på - utan att behöva "bevis".

Vad ska du göra nu? Stänga ner datorn, åka och handla fredagsgott till kidsen och sen åka hem och kolla på en Ted Talk innan fredagsmyset.

Låna gärna listan och tala om ifall ni har gjort det så att jag gå in och kika. Puss! ♡

 
#1 - Cecilia

Min lista skulle till stora delar likna din om jag skulle göra en. Det är en hemsk känsla när ens barn ska opereras och när man skiljs från sitt barn. Har varit med om det många gånger. I feel you! Dethär med magkänsla skrev du intressant om. Menar du samma som intuition? De diskuterades i ett radioprogram i somras om de finns, kvinnlig intuition. Omg tänkte jag då, visst finns den eller ska man kalla de mänsklig intuition. Ha de fint!

Svar: Ja visst är det hemskt... usch!!Ja magkänsla och intuition ser jag som samma sak - och jaaa visst finns den :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#2 - Jessica Högberg

Klart du gråter och är orolig när ditt barn är sjukt... <3 Kan inte ens närma mej att förstå hur det måste vara... Hoppas ni får en magisk fredag med mycket mys!

Svar: Tack snälla! <3
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#3 - Sara

magkänsla är tamejtusan den viktigaste känslan!!

Svar: Ja visst är det så!! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap