Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Tips till dig som söker jobb inom Sociala medier
God eftermiddag! Vi får många ansökningar från tjejer (främst) som söker jobb hos oss, och jag tänker att jag med det här inlägget ska ge er, som vill jobba på en sociala medier-byrå, tips om saker att tänka på innan ni skickar iväg er ansökan.
  • Först och främst, precis som när du söker vilket jobb som helst: Tala om vad du kan göra för företaget, inte vad du kommer att få ut av att vara där. "Jag skulle älska att utvecklas inom digital kommunikation" är till exempel ingen bra fras att skriva. Skriv istället "Jag skulle kunna se till att ni utvecklas inom xxx" - det vill säga tala om What's in it for them - inte för dig.
  • Var påläst kring de olika sociala medierna, och se till att du verkligen har använt de vanligaste (Facebook, LinkedIn och Instagram för de "vanligaste" målgrupperna) frekvent innan du söker jobbet. Man vill kunna se att du faktiskt vet hur man skriver ett engagerande inlägg och att du har koll på vad som brukar funka och inte. Ett plus i kanten är så klart om du har aningen koll på algoritmer och sånt också. Läs bloggartiklar och titta på föreläsningar för att få koll.
  • Se till att dina egna sociala kanaler ser bra ut och är uppdaterade. Vi skulle vara tveksamma till att anställa en person som inte har Facebook till exempel, eller som har det men aldrig använder det eftersom vi jobbar med Facebook för alla våra kunder.
  • Som i alla jobb - se till att ditt CV + personliga brev ser prydligt och ordentligt ut och undvik felstavningar och särskrivningar. Om man ska jobba med att bland annat posta inlägg i sociala medier, åt kunder så som vi gör, är det viktigt att man är noggrann.
  • Skicka mer än gärna med förslag på bra innehåll som du själv har skapat, eller som någon annan har gjort och som du tycker är bra. Om du visar att du förstår dig på vad bra innehåll och bra captions är så skulle i alla fall vi vara sålda. Plus att det visar att du har grottat ner dig och är intresserad av ämnet.
  • Till slut: Visa engagemang! Det känns i luften hur gärna du vill ha jobbet, och jag kan lova dig att ju mer du visar det desto mer kommer du charma din framtida potentiella arbetsgivare.
Lycka till!
#1 - Cherie

Vilket intressant inlägg :) Gillar hur du delar med dig av väldigt matnyttig information :D

Svar: Vad glad jag blir av att höra det! Tack! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#2 - Angelica Wåhlin

Tack för tips! Jag jobbar just nu inom sökmedia, men vill gärna gå vidare till andra typer av mediajobb i framtiden. Därför suger jag åt mig så mycket jag bara kan om olika branscher & vad som kan tänkas krävas!

Svar: Vad kul att höra! Hoppas att du lyckas byta bransch 😊 Så länge man är genuint intresserad och engagerad tror jag att man kan komma jättelångt.
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap