Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Stilkris och gör nåt nytt för tusan!
God eftermiddag kära ni! Idag kom min och Lindas podd, som vi spelade in igår, ut, Det är alltid lite extra kul när vi har spelat in ganska nära inpå publiceringsdagen. Den känns liksom så himla aktuell då. Vad pratade vi om då? Jo men först råkade jag outa min stilkris. Det var inte riktigt planerat utan bara kom: Herregud vad jag är trött på min stil. Visst, jag tycker att jag har snygga kläder, och satsar ofta på kvalitet och köper gärna sånt som jag verkligen älskar och använder, meeen jag är ändå så trött på att alltid gå omkring i svart, vitt, beige och på sin höjd nåt puderrosa för att liksom vara lite "färgglad". På sommaren är jag mycket gladare, stilmässigt, för då bjussar jag på många fler glada färger, men på vintern känner jag mig... trist. Snyggt klädd, absolut. Men så tråkig att jag vill somna...
Jag pratade om hur jag är avis på personer som Josefin och Vanja som har sån utpräglad stil och som är så färgglada. Ja men det är ju långt ifrån min stil, men jag är ändå avundsjuk på att de har en sån självklar (och färgglad) stil. Så hur gör man då om man, som jag, inte trivs i färgglatt och mönstrat men ändå vill VARA LITE MER KREATIV och rolig i klädstilen? Förr experimenterade jag mer men nu är jag mest... tråkig. 
Ja men det pratade vi om i podden, men vi pratade också om en massa klokheter. Vi hade samlat på oss några citat var, med utgångspunkt från entreprenörskap, och pratade om dem utifrån vår synpunkt. Här är podden om ni vill lyssna. Och på tal om citat... det här är mitt absoluta favoritcitat: "If you do what you've always done, you'll get what you've always got". Typ "Gör nåt nytt för tusan!" Ibland känner jag att jag springer omkring och gör samma sak om och om igen, och ändå förväntar mig ett annat resultat. Korkat... 
Vad är era favoritcitat? Kan ni inte skriva de här så att vi kan samla ihop dem? Så kan jag posta dem i bloggen sen.
#1 - Johanna

What you do today, can improve all your tomorrows!

Svar: JA! Så bra!! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#2 - clara

Åh, mitt favoritcitat någonsin är det här: https://www.azquotes.com/quote/490303 men det är ju lite brutalt, och man förstår nog inte om man inte läst Sword of Truth haha!
Som bakgrund i min telefon har jag "don't tell people your plans, show them", vilket påminner mig om att jag behöver bli bättre på att jobba för mina resultat istället bara för att prata om det jag drömmer om. Är en pratare :)

Svar: Haha... ja jag fattar det inte riktigt faktiskt... men typ, tror jag... ;) Och det andra - Så bra!!
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#3 - Sara

if not now then when

Svar: Så bra! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#4 - Sara

if not now then when

#5 - Linda

Ingenting är omöjligt, bara olika svårt!
Vad gäller kläder så tänker jag att du kanske kunde investera i överdelar i lite kimonostil, men kortare? Finns ofta hyfsat färgglada mot t.ex. svart botten, skulle gå fint ihop med din stil och bli ett komplement? Dessutom, om du mot förmodan inte skulle trivas kan man nyenkelt ta av sig den och fortsätta i tröjan som man har under?

Svar: Sant! Bra tips! Men jag vet inte om jag egentligen trivs så bra i färgglatt.. men jag måste väl helt enkelt utmana mig själv och testa :) Bra citat!!
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#6 - Cecilia

You create yourself
Under lång tid lät jag händelser och människor bestämma hur jag skulle vara. Efter den här sommaren tog jag beslutet att jag ska skapa mig själv istället och vara den personen jag vill vara. Ibland tror jag att personer nästan, som jag gjorde, bara går på rutin. Då kan ett uppvaknande behövas.

Svar: SÅ bra! Jag älskar det citatet! Hade glömt det, men det är egentligen det som min föreläsning kommer handla om. Att vi typ själva har makten att bestämma vilka vi vill vara. Så bra citat! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#7 - Monica

Alltid tuffa år i början när man startar ett företag, så tänk.
”Alla flygplan lyfter i motvind.”