Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Sömn är bästa botemedlet för ALLT
God morgon kära ni! Vi kom hem vid nio igår och jag stupade direkt i säng. Nix, jag är fortfarande inte frisk och vet att sömn är det bästa botemedlet så jag kör all in på det. Barnen var inte hemma, de var hos Jonas, så jag fick dessutom sova hela natten. Inga höga eller låga blodsocker alltså. Vi hade en bra dag i Göteborg och jag förstååår inte hur tiden i bilen kunde gå så snabbt. På vägen upp pratade vi mest och på vägen hem lyssnade jag på Framgångspodden med Isabella Löwengrip. Mandy satt och pluggade körkortsteori. 
Och i Göteborg så lyssnade vi på föreläsningar och filmade och fotade hela eventet. Tanken är alltså att det ska få leva lite längre än bara igår kväll. Vi var på en biograf... bra ställe måste jag säga. Det är kanske på en biograf jag ska vara första gången jag kör min föreläsning. Ska kolla upp det!
Men ja ja... på tal om sömn, det är ett kärt ämne... både i det att många har sömnproblem (det har inte jag och det är jag evigt tacksam för) och i det att vi alltid pratar om hur många timmar per dygn som vi behöver sova. 
Jag är säker på att ALLA människor behöver minst sex, gärna sju eller till och med åtta, timmars sömn, och det baserar jag på forskning. Haha... det finns mycket här i livet där jag fullständigt skiter i forskning, men just när det kommer till sömnen så gör jag alltså inte det. Kroppen BEHÖVER minst sex (eller ännu hellre åtta) timmars sömn för att återhämta sig. Och allt vi vill uppnå, uppnår vi lättare om vi sover. Om vi till exempel vill bygga muskler, gå ner i vikt, bli mer produktiva, få bättre idéer, ha ett bättre humör, vara friskare... ja men allt vi vill ha får vi lättare om vi sover mer. Och det krävs sina timmar för att kroppen ska hinna göra allt den ska göra - för att på lång sikt kunna hålla sig frisk. Så det här med att "Jag behöver bara 4-5 timmars sömn" - det tror jag inte på. Du kanske tror det, och det kanske känns så (just nu), men din kropp behöver mer. Oj, lät jag hård nu? Det var inte meningen i såna fall 🙈Vill mest mässa för det här med att sömn är så viktigt för oss, och vi är värda våra 6-8 timmar. De borde aldrig prioriteras bort! Puss! ♡
#1 - Jessica Högberg

Lite hård lät du allt men jag håller med!!

Svar: Haha ok då! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap