Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Mamma Mia och tips på 2 bra Ted talks!
God morgon! Nu njuter jag ska ni veta. Det är nästan lite jobbigt att njuta så mycket av att ha en helg obokad, för det blir lätt så att jag både vill hänga i soffan och göra ingenting, rensa i garderoberna, skriva på min föreläsning, göra nåt mysigt med barnen och så vidare... att jag bara springer runt förvirrat och så blir det liksom inget av det. Ingen harmoni. Så där ska jag inte hamna idag. 
Det enda jag verkligen vet att jag vill göra är att gå på bio med barnen ikväll. Jag vill så gärna se Mamma Mia så vi får se om de tycker att det verkar vara en bra idé. Har ni sett den? Är den bra?
Igår hade jag ju som sagt en session med Peter, min retorikkonsult, och det var lika givande som sist. Det hade ALDRIG blivit så bra, som det nu kommer att bli, om jag inte hade haft hjälp av honom. Och då tycker jag ändå att jag är en person som har någorlunda förståelse för, och kan, storytelling. Men nja.... om jag jämför med vad han kan så vete tusan. Så det har alltså gett såå mycket att få hjälp av honom. Och jag kommer att få mer hjälp. Jag kommer att behöva mer hjälp. Jag fick en massa saker i läxa, och förutom att skriva så var det att titta på olika Ted talks (vilket jag ju älskar att göra så det är ju inga problem) och fundera över hur deras föreläsningar är uppbyggda. Och det är faktiskt himla intressant att titta, på ett annat sätt, nu när jag ska hitta min struktur. 
Jag tittade på några igår kväll, och här är mina två favoriter. Titta gärna på de i den här ordningen. Först den här:
... och sen den här:
I den första pratar hon om sårbarhet, och hon - som är en forskare som aldrig har visat sårbarhet tidigare (typ) - visar just sårbarhet. Och i den andra pratar hon om vilken ångest hon fick dagen efter hon hade gjort det. Hur hon låg inne i tre dagar och funderade på att sno videoinspelningarna så att de inte kunde lägga ut det på YouTube. 😂Jag gillar de här eftersom hon driver lite med sig själv, har humor, visar sårbarhet och är äkta. Varsågod! Ett lördagstips alltså! Jag brukar gå runt med min laptop ibland när jag städar... Om jag typ viker tvätt så lägger jag den där bredvid och lyssnar på Ted talks, sen flyttar jag runt den till där jag är. Man måste ju inte nödvändigtvis sitta ner och titta.
Men nog om mig nu då... vad hittar ni på idag? Och har ni någon bra föreläsning att tipsa mig om? Som jag kan kolla på idag? Eller... vilken är er bästa föreläsning som ni har varit på? Jag vill så himla gärna ha hjälp och input av er så kom gärna med allt ni har. Puss ♡
#1 - Jessica

Kan rekommendera alla hennes böcker. Dom är toppen!

Svar: Jaha, vad kul! Så hon har skrivit böcker också!? Ska kolla upp! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap