Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Kommer ni på min föreläsning?
God morgon från Helsingborg! Vi passade kusinerna igår och har alltså sovit här inatt. Mysigt! Idag måste vi dock köra hem tidigt eftersom jag har ett PT-pass nu på morgonen. Jag jobbar inte som PT på fredagar längre eftersom jag i somras var tvungen att hoppa in hos en kund en längre tid när en kollega blev sjuk. Så nu har jag vissa PT-kunder som har några tider kvar, som jag försöker boka in lite då och då. Inte helt optimalt, men så får det bli. Jag vill gärna ta upp min PT-verksamhet igen så småningom men valde att den här hösten lägga den tiden på min föreläsning istället. På att förbereda den och på att snart bestämma datum och boka in första tillfället. Kommer ni? Och på tal om det - Vad är man beredd att betala för en föreläsning? Är 150:- rimligt? Ni får jättegärna komma med feedback så att jag vet. Thänks 🙏
Och på tal om föreläsningen. Hjälp vad svårt det är att skriva ihop den. Alltså att veta vad som är relevant att ha med och inte. Jag är nog ingen särskilt bra historieberättare i mig själv (alltså jag vet inte vad jag ska ta med och vad jag inte ska ta med) så jag är glad att jag har tagit hjälp av Snacka Snyggt retorikbyrå. Vi körde vårt första möte för ett tag sen och efter det insåg jag att det här är svårt. Men det kommer bli svinbra när jag har tagit mig igenom det, jag vet det. Hela dagen idag, efter mitt PT-pass, tänker jag att jag ska sitta och skriva. Jag behöver ha klart ett första utkast (som egentligen är ett tredje utkast) ikväll, så önska mig lycka till.  
Jag kommer berätta några olika stories ur mitt liv, och sen ge några "nycklar" till hur jag tog mig ur eller tog mig vidare... typ. Svårt att förklara bara så här, men det jag vill säga är att varje story ska ha med det här:
  1. Måla upp rollerna

  2. Beskriv problemet/ konflikten

  3. Vilket botemedel/ acceptans

  4. Utveckling

  5. Huvudpoäng

Och när jag tittar på mina stories så ser jag att det saknas... ganska mycket. Japp, det blir till att kavla upp ärmarna idag och bara grotta ner mig. Det kommer bli bra, eller hur!?!? 😅 Men hörni, kommer ni på min första föreläsning? Peter, som min retorikkonsult heter, säger att första tillfället aldrig blir helt hundra... fan då... Kan ni kanske tänka er att komma två gånger? 🙄 Alltså jag har ju föreläst många gånger... men jag märker att det här är något helt annat. När det inte handlar om sociala medier eller entreprenörskap...
 
#1 - RW

150,- låter synnerligen rimligt. Är det en längre föreläsning kanske nästan för billigt men det är ju roligare om det kommer många som lyssnar. Om jag hade bott i närheten hade jag absolut gått. Lycka till med allt och fin söndag!

Svar: Tack snälla! Jag tänker att den i alla fall blir 1,5 timme :) Men ja det är möjligt att det är för billigt, jag vet inte... Ska kolla lite vad andra (som inte är kända) tar :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#2 - Emily

Kom och håll en i Sthlm så kommer jag!

Svar: Ja jag tänker att jag ska köra den där också så småningom :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#3 - Ulrica

Jag tycker 150kr för en föreläsning låter billigt. Men det beror kanske på hur lång den är?
Jag tänker 300kr för 2h, bjud på en enkel fika, kaffe/te och vatten, frukt eller en kaka. Lägg fram lite skrivmateriell, typ block och penna.
Vad ska föreläsningen handla om?
Jag tillhör ett kursteam som kör Leda scouting, en basutbildning för scoutledare. Vi börjar presentera oss, namn, scoutkår, åldersgrupp jag är ledare för, ledarerfarenhet från scouter eller yrkesliv. Sedan får deltagarna göra samma sak. Efter det tar kurspassen vid. Det handlar om åldersgrupperna, scoutmetoden, målspåren, programplanering (hur skapar man ett program utifrån åldersgrupp, scoutmetod, målspår + ett tema) samt scouternas vision och värderingar. Dag 2 pratade vi om ledarrollen, ledarskapet och olika ledarstilar. Där emellan blir det lunch, fika, middag, lekar och ljusspår. samt frukost och lunch på söndagen
Den kostar 600kr för en helg och det är en avgift för kost. logi och material.

Svar: Tack snälla för input!! :) Det är en så kallad "inspirationsföreläsning" Jag ska försöka summera vad den ska handla om så fort jag har fått ihop alla lösa trådar... Lovar att skriva om det snart! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap