Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Kanelbullens dag
God morgon kompisar! Kommer ni ihåg att Alvin klagade på mig över att vi inte brukar fira viktiga högtidsdagar såsom Våffeldagen, Kanelbullens dag och såna dagar? Ja men jag har givetvis skärpt mig. Ibland... 😇Igår var vi på utvecklingssamtal, jag och Alvin, och det gick så himla bra. Han är engagerad och duktig i skolan och när han fick svara på vad han känner att han behöver utveckla så sa han syslöjd! Haha... inte för att vill bli bättre utan för att han kände att han borde ha ett större intresse för det. (Han hatar syslöjd). Men när hans lärare förklarade att det inte riktigt var så hon hade tänkt när hon ställde frågan så svarade han istället att han skulle vilja utvecklas och utmanas i musik och idrott - hans favoritämnen. Jag letar faktiskt febrilt efter en gitarrlärare åt honom, för han älskar sång, dans och musik, och han måste få utvecklas inom det eftersom han så gärna vill det. Men det är svårt att hitta någon. Känner ni till någon som kan komma hem till folk (i Malmö) så säg gärna till!
Hur som helst så körde vi sen och handlade tretusen (kändes det som) ingredienser för att kunna göra kanelbullar. Jag fastnade för ett recept i Fridas bakblogg - dels för att hon verkar vara en erfaren kanelbullsbakare och dels för att hon förespråkar att man bara ska låta degen jäsa en (!) gång. Så bra! Speciellt när man bakar med barn. Jag följde alla hennes tips för att få saftigare bullar; dubbel sats av fyllningen, pensla med sockerlag istället för ägg, plastfolie istället för bakduk över bullarna när de skulle jäsa osv. Och de fick gott betyg av min egen lilla kanelbullsexpert. 
Så nu är vi redo att fira Kanelbullens dag idag. Ni då? 
PS. Funderar över om jag ska ta med några kanelbullar till kollegorna idag. Vem är jag? 😇
 
#1 - Jennie

Hej, hittade din blogg av en slump för något år sedan, min dotter (Lovisa) gick i samma klass som Mio på Ön, och fortsätter följa dig eftersom gillar energin du sprider! Hildes (går väl i Alvins klass?) pappa Peter Maack lär ut gitarr, kolla med honom! Kram/jennie

Svar: Hej! Jaaa just det! Vad kul! Ok, så han lär ut gitarr. Bra! Då ska jag kolla med honom! Tack och kram!! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap