Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Julklappar, drömmar och D-vitamin
God morgon! Just det... jag gjorde ju nåt så märkligt som att köpa julklappar igår. Det började med att jag hittade en sak som jag vet att barnen vill ha, och som jag alltså köpte - och sen kom jag på några andra grejer också, till några andra personer (Haha.... höjden av att vara hemlighetsfull...) som jag beställde på nätet. Så himla bra! Jag är så nöjd! Jag älskar att handla presenter till folk när jag får göra det för att jag har kommit på nåt som jag verkligen vill att de ska ha, och tycker att det är mycket värre när jag går runt på stan och letar nåt bara för att... Så som det ofta blir runt jul. Men nu är jag alltså så tidigt ute med vissa julklappar eftersom jag kände att det är saker som jag verkligen, verkligen vill ge. Förra året frågade jag om ni ville ha julklappstips här i bloggen lite då och då, men det var inte så många som nappade på det, men jag ställer ändå frågan igen. Själv hade jag älskat det, men... ja ni får kommentera helt enkelt: Vill ni att jag lite emellanåt, när jag själv kommer på nåt, tipsar om julklappar här? 
Just det... en annan sak - jag har fått svar på det där blodprovet som jag tog i samarbete med Medisera och fick veta att jag har väldigt lågt D-vitaminvärde. Jag har 38 och man ska helst ha över 75 skrev läkaren. Det förklarar varför jag är så orimligt trött på eftermiddagarna. Och eftersom vi går in i mörkare tider (Vi får D-vitamin av solljuset bland annat) så är det så klart viktigt att jag börjar ta tillskott varje dag. En av anledningarna till att jag har brist är förmodligen för att jag inte äter fisk tänker jag. Men alla bör äta D-vitamin på vintern och jag tycker att ni ska starta nu. Livsmedelsverket rekommenderar "vuxna med lite eller ingen solexponering" att ta 20 mg om dagen. Och det representerar väl de flesta vuxna i Sverige under vinterhalvåret va? 🤷🏽‍♀️
Den här har jag! Om ni ska köpa D-vitamin, och ingår i gruppen "vuxna med lite eller ingen solexponering", kolla så att det står 20 mg. på burken.
Just det... Vet ni, jag köpte en bok också - en där man ska fylla i en massa. Kommer ni ihåg att jag sa för ett tag sen att när jag fick heelt fria händer, det vill säga utan begränsningar i form av t ex ekonomi, och skulle skriva ner mina drömmar, så blev jag helt paralyserad. Plötsligt visste jag inte vad jag egentligen drömde om. Det är så lätt att slänga sig med att man drömmer om att bo på Bali eller i LA eller att man vill flytta till en annan stad eller ha en karriär inom något helt annat. Men när det kommer till kritan, och vi verkligen får välja, ja men då är det inte alls säkert att vi vill det. Då är det inte alls säkert att vi vet vad vi vill. Den här boken finns både på Designtorget  och Akademibokhandeln och den innehåller en mängd frågor, både stort och smått. 
Så här till exempel...
Eller så här...
Om du inte vill ha den själv så är det förresten ett utmärkt julklappstips ju! J
Japp, där kom det, mitt första julklappstips. 🎅🏽
Men nu hörni, så ska jag återigen sätta mig med min föreläsning. Jag hoppas att den här versionen blir klar innan lunch idag, sen ska jag träna och umgås med mina små killar. Vad gör ni idag?
#1 - Birka

Jättegärna tips på julklappar. Boken kan passa någon jag känner. Idag ska jag tvätta och städa (inte kul), ta hand om barnbarn och gå på operan (roligt).

Svar: Åh vad mysigt med barnbarn och opera! Jag älskar att gå på teater och musikaler :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#2 - Inne hos Ina

Jag har också beställt första julklapparna :) synd bara att det inte går att blogga om förrän 25 december 😄

Svar: Haha... jag vet!! Fast jag tänker att jag ändå kan göra det så småningom. Vissa är inte så självklara till vem de är :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#3 - Anna-P

Gärna tips! Du är så bra på att köpa presenter👍🏽
Nu sitter vi i bilen påväg ner mot Varberg. Vi ska besöka O’s kusin och passar på att besöka Ullared när vi ändå är i närheten. Blandade känslor med Ullared men så blir det.

Svar: Hoppas att det gick bra i Varberg <3 (och på Ullared😇) Kram
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#4 - Emelie

Fin bok och väldigt bra att ibland bara reflektera :) Trevlig helg!

Svar: Visst är det! 😊Trevlig helg!
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap