Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Hur engagerande är du i sociala medier?
Jag sa ju att jag kom med en massa idéer i förrgår när jag var i Stockholm, och en av grejerna var det här med att vi ska börja mäta engagemanget i sociala medier på ett bättre och mer konkret sätt. Framförallt så att vi kan se när vi, och våra kunder, gör ett bra jobb i sociala medier, men också för att vi vill kunna mäta och se vad olika ökningar gör för försäljningen eller för antalet nya gillamarkeringar. Det fina är att vi, efter ett tag, kommer att kunna jämföra mellan olika branscher och kunder eftersom vi jobbar med så många olika. 
Så här: "Om engagemanget ökar med X antal procent så kan ni förvänta er att försäljningen ökar med X procent" Hur bra när vi kan säga så till företagen? Och bara det att vi själva mer exakt kan mäta vårt arbete och sätta konkreta siffror på det. Det blir lättare för en Social media manager att argumentera för våra tjänster inför sin chef, och därmed lättare för oss att sälja även till de som vill ha allting väldigt mätbart. Det är ju till stor del ett varumärkesarbete vi gör på till exempel Facebook så det är inte alltid all försäljning går att mäta, men om vi kan påvisa att arbetet ger någonting, på ett konkret sätt så är ju det toppen. Det är till exempel svårt att se, för en bensinmackskedja, vad arbetet i sociala medier ger men med vår engagemangsformel så kommer det alltså gå att se.
En annan sak, som jag tycker att engagemangsformeln är bra för, är när man vill växa på sina kanaler. Då har vi liksom ett konkret verktyg att, tillsammans med några andra, ta till. Det som påverkar huruvida man växer eller inte är kvaliteten på innehållet, engagemangsgraden (som vi alltså håller på att ta fram nu), frekvensen och interaktionen. Eller hur? Vad tror ni? Visst kan väl det här bli riktigt, riktigt bra! 🤩
#1 - Linnéa

Jag arbetar på en Retur butik och lär mig om distrubtionskedjan, jag lär mig om att se värdet i prissättning och förstå hur lycklig personer kan bli på att återanvända gamla prylar.

Jag är mycket intresserad av att se statistiken växa i lyx också. Att folk kan kommunicera via internet för att nå fram till företag, samma sak gällande internet i över huvud taget.

Jätte bra skrivet!

Svar: Vad intressant! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap