Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Ensamt att vara ensam ibland
God morgon! Jag var så himla glad igår kväll över att det kändes bättre både i kroppen och i huvudet. Tänkte liksom att det var på väg åt rätt håll... men så vaknade jag inatt och kände mig precis lika dålig som innan. SUCK... Det var bara tabletterna (kombinationen Alvedon + Ipren) som hade gjort mig lite bättre. Det är så drygt att vara sjuk på det här sättet, för jag har bara huvudvärk och känner mig hängig i kroppen. Det hade varit mycket lättare att acceptera om det var ett vanligt förkylningsvirus för då vet man liksom hur processen ser ut. Nu känns det bara som att det aldrig tar slut. Men det gör det ju. Jag satsar på att det blir bättre under dagen idag och att jag sen mår lite halvbra imorgon, ok?! 🙃
Hur som helst - igår kväll så spelade jag och Linda in veckans poddavsnitt, och vi pratade om det här med att vara ensamma grundare. I hennes fall, som jobbar mycket med Influencers of Sweden där de har en megastor styrelse, så ser hon så klart fördelar med att vara ensam.
Så var det för mig med när jag kom från att ha drivit företag tillsammans med en medgrundare. För det ÄR ju verkligen så att det har sina för- och nackdelar... och jag vet inte om jag ens borde ha drivit Mama Said med någon annan, men det jag kan konstatera är att det känns väldigt ensamt ibland. När Mio har hamnat på sjukhus till exempel, när jag är sjuk (som nu), när allt känns svajigt, när vi sitter i en knivig ekonomisk sits... ja men ni fattar. Det finns lägen när det hade varit skönt att ha någon bredvid sig som inte är där för att hen får betalt. Någon som drivs av samma sak som jag och som hade velat och kunnat stötta när det hade behövts. Och det är inte bara i motgångar och krångligheter som det är kul att vara två förstås... detsamma gäller ju så klart när det går bra.
Ja men det här pratar vi om i veckans avsnitt, och vi (eller jag då) landar väl i att jag ska ta tag i det här med att skaffa en coach, eller att jag hittar en person där vi kan coacha varandra varannan gång kanske, jag vet inte. Linda pratar om att hon precis har skapat en grupp, ett pyttenätverk, där de ska hjälpa varandra med den här typen av saker. Ja men ni får lyssna helt enkelt, när avsnittet kommer ut på torsdag, men ni får gärna redan nu komma med era smarta synpunkter på det här med att vara ensam. Här finns podden att lyssna på förresten, men det nya avsnittet är ju inte ute än så vi får diskutera här i bloggen så länge.
Hur funkar ni..? Jobbar ni helst själva eller i team? Har ni företag? Själva? Med en partner? Tell me!
Nu ska jag och Mandy till Göteborg, för att vara med på ett event för en av våra kunder. Vi ska fota, filma och intervjua. Och sitta i bilen i sex timmar. Tur vi har mycket att prata om. 🙃
 
#1 - RW

Krya på dig! Kram.

Svar: Tack snälla! Kram
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#2 - Sara

jag tycker SÅ mycket om er pod just nu. det känns som att ni är i podflow!

jag gillar både och. men jag märker att jag trivs allra bäst och får så mycket energi och inspiration när jag fysiskt är med andra. alltså själva sällskapet. sedan kan vi jobba med olika saker i olika företag. men jag behöver den där viben!

Svar: Men åååh vad kul att höra! Ja men vi har ju verkligen börjat ta den på allvar så det är kul att det känns på nåt sätt då. Ja håller med dig, men saknar ibland den där vi-känslan, fast jag jobbar "bredvid" någon annan :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#3 - Cecilia

Jag är väldigt mycket själv, både på jobbet och i skolan, tyvärr. 😓 Skulle gärna vilja vara i grupp, både för den sociala biten men även för att jag upplever att jag utvecklas bäst i grupp. Så länge det är den rätta gruppen.
Jag är nyfiken på hur du tänker kring att skaffa en coach eller att vara någons. Hur tycker du en person kan närma sig någon om hen skulle vilja ha den eller den som coach?

Svar: Hmm, jag har inte tänkt så långt än.... men spontant så tror jag att man först måste känna att man är två personer som verkligen båda två klickar tillsammans - och att man kanske har uttalat det. Att man verkligen känner att man har en vilja från bådas håll, att umgås. Att det ger båda mycket! Typ så...:)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap