Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Är Facebook bra för företag? Ja! Men ni måste annonsera också
Igår pratade vi med en av våra kunder om ett eventuellt utökande av vårt arbete, och så kom vi in på Facebook... Är det fortfarande en plats att vara på för företag egentligen? Ja om vi tittar på statistiken så växer Facebook fortfarande, och jag skulle säga att det är en hygienfaktor att ha närvaro där. Man bör finnas på Facebook och se till att uppdatera med bra innehåll varje vecka eftersom det fortfarande är den största kanalen. Och det är fortfarande på Facebook som man lättast kan bygga community... men... det har blivit mycket, mycket svårare. Har man en yngre målgrupp, upp till 25 år, så skulle jag satsa mer på andra kanaler, kanske särskilt på Instagram, men ändå finnas på Facebook och uppdatera varje vecka så att det ser bra ut när man väl går in där.
Men framförallt... alla borde jobba mycket mer med att skapa riktigt specifika målgrupper på Facebook och sen annonsera olika budskap till olika målgrupper. Facebook vet så otroligt mycket om sina användare så det är ju guld värt att kunna rikta olika budskap till olika personer.
Vi har jobbat mycket med det här för våra kunders räkning och då brukar vi börja med att sätta oss ner och skapa olika målgrupper i en excelfil. Vilka vill vi nå och vad vill vi säga till dem? Man kanske vill säga ungefär samma sak till flera, men så borde man kanske göra det på olika sätt beroende på vem man pratar med.
Som vi till exempel, på Mama Said, nu har vi inte hunnit göra det här för oss själva, men OM vi skulle göra det (Det ska vi, det är bara en tidsfråga när) så skulle vi ha samma budskap till en social media manager som till en VD för ett mellanstort företag - men vi skulle uttrycka det på helt olika sätt. Förstår ni hur jag tänker?
Mitt tips är alltså att man sätter sig ner några stycken och brainstormar... Vilka vill vi nå? Vilka intressen har dem? Hur skiljer vi ut dem från varandra? Vad har vi för budskap? Hur ska vi vinkla budskapen beroende på målgrupp? Och skapa en jäklans massa annonser som rullar hela tiden. Sen är det så klart bra att gå in och skruva på dem lite ibland, beroende på hur de går, men låt de gärna ligga där över tid. Man behöver inte lägga så stor budget på varje annons. Låt oss säga att du har en budget på 1000 kronor i veckan. Då kan du göra 10 annonser och spendera 100 kr per annons. En bra start för att få spridning! Och så skulle jag även marknadsföra minst ett inlägg i veckan - och då gärna det inlägg som har gått bäst efter ett dygn. Lycka till om ni testar! 🤗
 
 
#1 - Kicki

Intressant reflektion som just nu upptar även min hjärna. Tycker att det är tråkigt att FB inte ger samma gensvar i form av kommentarer som på Insta. Även om jag ser att jag når ut rent antals mässigt så blir det inte lika kul. Hur mycket har du annonserat mot dina blogginlägg under åren. Vad tycker du det är vettigt att lägga där. Tror du att ger ger varaktiga följare?

Svar: Jag har faktiskt aldrig annonserat mina kanaler, utan bara Mama Saids. Vi har knappt gjort någon marknadsföring faktiskt, vi har inte hunnit eftersom vi alltid måste prioritera kunderna, men ska börja jobba mer med det nu! Så jag får återkomma med det svaret :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap