Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Framme i Stockholm
Heej på er, vi åkte ju svintidigt i morse så nu är vi rätt möra.
Barnen sov väldigt bra på tåget. Jag känner de väl så jag visste att om jag bara tar med filtar så kommer de slockna rätt snabbt. Så här såg mitt resesällskap ut hela vägen...
Vi bor på Hilton Slussen vilket är perfekt läge för att ena dagen kunna strosa runt på Söder (idag) och andra dagen strosa runt kring Stureplan och där borta. Bruno är också med, och för honom (som är en liten räddhare) är det här värsta äventyret.
 
Vi tycker att rummet är sådär... men att utsikten är magisk. Jag älskar takvyer...
... och när man riktigt kan känna pulsen. 
Jag skulle kunna sitta och titta ut hela kvällen. Men det ska jag inte göra. Snart ska vi ta en liten runda med Bruno, för sen kommer pappa och hämtar upp oss. Vi ska ut och äta. Det blir en tidig kväll. Han ska resa iväg utomlands tidigt imorgon bitti och vi är ju som sagt svingtrötta och hade tänkt mysa här på rummet med en film. Imorgon börjar jag med en serie på LinkedIn förresten. Jag kommer att posta en kort video om dagen, med tips kring sociala medier och digital kommunikation (Instagram, blogg, Facebook etc.) från mina utbildningar. Varje gång jag är iväg och utbildar så tänker jag att jag sen ska komma ihåg att dela med mig i mina kanaler... men så glömmer jag. Men nu ska jag alltså göra en serie, med start imorgon (1 november) där jag varje dag delar med mig av ett tips. Vill ni följa mig där, eller lägga till mig så heter jag ju... Alexandra Bylund... Haha... nähä..? Ja ja, nu ska jag ut med vår lilla nallebjörn. Ha en fin kväll hörni!
Jag älskar snälla, lojala människor med hjärtat på rätt ställe ❤️
God morgon från tåget! Vi gick upp extra tidigt imorse - halv fem ringde min klocka - för att åka tåg till Stockholm. Och just nu, as we speak, så har jag två sovande killar framför mig och en på golvet som värmer mina fötter. 🐶 Vad gör ni? Jag gissar att ni sitter nånstans, kanske på väg till jobbet, eller så kanske ni är på jobbet..? Vart ni än är så Hej!👋  Ja ja, hur som helst, jag kom att tänka på en sak igår… Jag var nämligen hos min frisör, Tammy - på hennes salong Skills som ligger här i Malmö. (Följ de gärna på @skillsmalmo på Insta om ni vill ha frisyrinspo). Och medan vi satt där och pratade så insåg jag hur glad jag är över att jag nuförtiden mestadels har väldigt härliga människor omkring mig.
Det var inte helt självklart för mig, förr, att jag skulle välja in bra människor i mitt liv. Jag kunde ha en chef som var lite sådär halvotrevlig och som fick mig att få ångest, en revisor (waaay back) som jag valde för att… jag bara hittade henne, en företagsbank som jag valde utan några som helst tankar kring hur trevlig (eller otrevlig) kontaktperson jag fick. Och så vidare.
Idag gör jag mycket mer medvetna val och det är så jäkla grymt - för då blir det ju kul att gå på möte, kul att gå till naprapaten, kul att träffa sin kontaktperson på banken (jag har världens roligaste) och kul att gå till frisören. Förstår ni hur jag tänker? Det är klart som sjutton att vi ska välja medvetet i den mån vi kan. Och är man på en arbetsplats med en dålig chef - ja men då får man försöka byta jobb. Eller prata med chefen. Jag säger inte att det alla gånger är enkelt, men vi KAN ju ändå styra det här, eller i alla fall försöka styra det, om vi bara vill, eller hur?
Jag har kommit på att det viktigaste för mig är att människor omkring mig är snälla, har hjärtat på rätt ställe och att de är lojala. Det räcker. Har man de FANTASTISKA egenskaperna så är jag såld. 
Och om vi ska återgå till min frisör nu då… så är hon precis en sån person. Jag tycker väldigt mycket om henne, även som vän, eftersom hon är snäll, lojal och har ett stort hjärta. ❤️ Jaaa, men sen är hon så klart också en grym frisör - kompetens är givetvis alltid en förutsättning. 
Hur är ni? Gör ni medvetna val? Vilka egenskaper är viktigast för er - för de människor ni ska ha nära er?
 
Coaching & Sociala medier-nätverk
Det här är en annons i samarbete med Mama said (mitt eget företag)
Vet ni vad? Det här är så himla kul! Vi har lanserat en ny tjänst; Coachning och Sociala medier-nätverk. Tanken är att vi dels ska fungera som coacher till alla Social media managers (och likasinnade) som sitter, ganska ensamma, på sina arbetsplatser. Vi inser nämligen verkligen värdet av att ha varandra att bolla med: Vilken caption är bäst? Vilken bild ska jag vällja? Hur snabb ska textningen i videon vara? Hjälp jag har idétorka - vad ska jag posta? Ja men här på kontoret tar vi hjälp av varandra varje dag, precis hela tiden. Och nu vill vi utöka det och alltså även kunna coacha andra. Bra va?
Och dels så får man också ingå i ett nätverk (Sveriges bästa nätverk?), där vi samlar en massa grymma sociala medie-personer som två gånger per år träffas och kör en så kallad "unconference". Vi arrangerar hela eventet och själva programmet kommer att gå ut på att alla, som är med i nätverket, kan bestämma egna programpunkter och sen diskutera de i grupper på olika stationer. Så om du till exempel är en person som gärna vill grotta ner dig lite mer i Facebooks algoritmer så sätter du upp det som programpunkt. Alla som är intresserade av det kommer till din station och diskuterar just Facebooks algoritmer. På så sätt så hoppas vi på många inspirerande samtal och mycket kunskapsutbyte.
Vi ger varandra daglig input och jag tror inte att vi hade varit hälften så kompetenta utan det.
Vad tror ni? Låter det här som en bra grej? Det kommer att kosta 5,000:- per månad, eller ja, 60,000:- per år, och det känns väl rimligt för ett medelstort eller stort företag att betala för att få coachning, fortbilding och att ingå ett gediget nätverk? Eller? Vad tycker ni? Ni är mina bästa personer efter mina vänner IRL (+familj och så så klart) så jag litar på er. Vad tycker ni? Kom jättegärna med input!🙏 Ni kan läsa mer om det här om ni vill. Tack för att ni är med på allt jag gör typ...