Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Varför kan vi inte bara vara snälla?
God morgon kära ni! Vet ni, jag är så himla glad över att vi är ett sånt snällt gäng som hänger här... Jag får nästan aldrig nån syrlig eller dum kommentar - och visst, till viss del beror det så klart på att jag inte har flera hundratusen läsare. Och så tror jag också att det beror på att jag själv inte är särskilt provocerande och alltid har som utgångspunkt att jag vill vara snäll. Inte för att det är något jag har bestämt mig för att försöka vara utan för att det är så jag fungerar. Jag har jättesvårt för att vara dum mot någon och kan till och med vara lite för snäll ibland. Jag lider så när jag tänker på den andra personen om jag inte skulle vara snäll. Huuur som helst... jag lider också av när jag ser att andra drabbas, av andra personer - när jag inte ens är inblandad. 
Jag tänker på det som pågår just nu där än den ena, än den andra åker dit för att säga fel ord, för att klä ut sig fel på Halloween, för att uttrycka sig fel rent historiskt eller för att göra fel när de vill göra nåt gott för någon som har det svårare än de själva. Jag tycker att det är helt okej att säga till när man tycker att någon gör fel, men varför gör man inte det i ett privat meddelande då? Varför måste det bli så arg och hätsk stämning? Jag fattar verkligen inte varför det ska skrikas? Varför vill man få den människan, som gjorde något som hen trodde var något bra, att känna sig dum? Vad är poängen med det? För mig är det exakt samma sak som på dagis när ett barn gör något dumt... och så svarar ett annat barn med att göra nåt annat dumt... eftersom det ändå var det första barnet som började. Det spelar ingen roll i att man har rätt i sak! För det har de här människorna som "skriker" säkert i de flesta fall - och jag tycker att vi ska lyssna på dem - men jag gillar inte att de medvetet "skadar" andra. Det som gör mig så frustrerad och ledsen är att vi blir räddare och räddare för att göra fel och kanske inte gör nånting alls istället då. Det är ju så dumt om det blir resultatet, eller hur? Att folk liksom backar för att man är rädd för att göra fel? 
Ja ja, det som jag förundras över är helt enkelt varför det inte går att säga till folk på ett snällt sätt eller i ett privat meddelande? Förstår man inte att kritik som sägs med kärlek landar mycket bättre, GÖR mycket bättre OCH säger så mycket mer bra saker om den som levererar det? 
Jag har helt enkelt så himla svårt att förstå hur man kan vilja "skada" andra? Gör det inte typ ont i hjärtat? 
 
#1 - Mösstanten

Tyvärr verkar det ju finnas en del personer har som sitt största nöje att okväda andra på nätet. Det är hemskt som de håller på. Du har så rätt i att det är bättre att vara snäll. Det är ju inte samma sak som att vara mesig. Snäll men säga ifrån när det är befogat.

Svar: Nä exakt... Snäll men bestämd funkar! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#2 - RW

När jag gick på Lärarhögskolan för mycket länge sedan fick vi lära oss: "Beröm i grupp, kritik enskilt." Det tycker jag håller än, även i andra sammanhang. Kritiska synpunkter på nätet gällande en person är förstås omöjligt att ge enskilt. Då behöver man tänka ett extra varv om man faktiskt måste tycka till offentligt eller om man kan framföra sina åsikter på ett konstruktivt och så snällt sätt som möjligt - utan att vara mesig.

Svar: Så bra!! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap