Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Nu har Instagram börjat rensa igen
Har ni hört att Instagram har börjat rensa igen? De har, genom machine learning, precis börjat rensa bort köpta och "oriktiga" följare från folks konton. Tror ni att det kommer att synas mycket på många stora konton? Jag hoppas inte det. Förr kunde jag ibland få fejkkonton som följde mig, men dels så var de enstaka och dels så brukade jag alltid blocka dem, och nu var det länge sen det hände. Så jag tror inte att det kommer att ske något nämnvärt på mitt konto. Eller jag vet att det inte kommer att ske något nämnvärt.
Vad tycker ni om det här? Jag tycker att det är jättebra eftersom det visar att Instragram värnar om communityt. Och vad finns det ens för poäng med att ha många följare om de inte är riktiga? Företag idag är så pass smarta att de tittar på engagemangsgraden, och om den är dålig (Det vill säga att du får väldigt få likes och kommentarer i förhållande till följare) så visar det att du inte har särskilt bra relation med dina följare. Det som man köper, när man gör ett samarbete med en influencer, är ju den "trust" som du har byggt upp. 
Ja men så jag tycker helt enkelt att det är bra gjort det här, vad tycker ni? 💁🏽‍♀️
 
#1 - Johanna

Tycker det är riktigt bra de rensar och har sig. har två konton och på det öppna, dräller det in skumma folk, men jag blockar alltid, vill inte ha fejkkonton. Och att köpa följare är så fel :(

Svar: Ja det är verkligen fel! Och jag gör samma sak... det är obehagligt att ha följare som inte själva visar vilka de är på nåt vis....
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#2 - Linda

Tycker det är jättebra, tycker fortfarande att de kommer en del ”konstiga” följare. En bild, tusen följare och själva så följer de 3000... nej tack... sen ser jag stor skillnad på mitt egna och företagets. På företaget har jag en hel del andra företagare som följer, och tror de mest gör det av nyfikenhet, och de är inte så aktiva med att kommentera/gilla... men, men.

Svar: Ja visst är det bra! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap