Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Nå dina drömmar
God morgon! ☀️Jag vet att vi har pratat om det här tidigare men eftersom det är en sån viktig del av livet (den viktigaste?) så är det väl värt att prata om igen. Det här med drömmar. Vad drömmer ni om? Alltså om ni får välja helt fritt, hur skulle ni då leva ert liv? Det låter så enkelt att besvara den frågan, men för mig i alla fall så är den svinsvår att svara på. För jag vill så mycket. Eller så vill jag inte alls så himla mycket, det kanske bara är som jag säger... "Åh, jag skulle också vilja bo i värmen" eller "Åh vilket roligt jobb, det skulle jag också vilja ha"... Sånt är så lätt att slänga ur sig utan att tänka efter ifall det är något man verkligen vill på riktigt. Om man fick välja helt fritt så att säga. Tänk om vi hade fått precis vad vi hade bett om, då hade vi varit mer nogräknade med vad vi sa. Och då hade vi verkligen tagit reda på hur vi vill leva vårt liv, eller hur? 
 Nu kan det här eventuellt vara extremt provocerande för några av er, det vet jag, men jag kör ändå: Jag är övertygad om att vi kan påverka hur vi vill leva våra liv.  Att vi alltså kan bestämma hur vi vill ha det, till viss del (det finns saker som vi inte kan påverka), och sen - väldigt förenklat - så blir det så. Om vi jobbar för det förstås. Och då menar jag inte att vi ska ge oss själv peppiga tankar och sayings i stil med "You can do it" och så vidare, för det ger sällan nångting om det inte är grundat. 
Men varför lever vi inte exakt det liv som vi vill leva då? Jo men jag tror att det är för att vi inte har tagit reda på vad vi vill, vad vi drömmer om på riktigt. Det är så mycket kaos och distraktion omkring oss så att vi helt enkelt inte sätter oss ner och lyssnar på oss själva och vad vi vill. Hur ska vi då komma dit, om vi inte ens vet vart vi ska?
Så jag tänker att det är det allra första steget mot att nå sina drömmar: Att ställa sig själv frågan "Hur vill jag leva mitt liv om det inte fanns några som helst hinder eller begränsningar? ... och sen låta det bli tyst och invänta svaret. När jag fick frågan för ett tag sen - på Bara Vara - så tänkte jag direkt "Ja jag vill ju bo i Limhamn i alla fall, för barnen vill ju inte byta skola..." FAIL! Det var ju inte svaret på frågan vad JAG ville🙈) Så det var bara att fortsätta att fundera. (Det gör jag fortfarande...)
Men hur tänker ni? Vet ni exakt hur ni vill leva ert liv? Eller känner ni er lika förvirrade som jag? Det ska bli spännande att höra era tankar kring det här. Visst kan man ha alternativa drömmar, men jag tror att vi måste bestämma oss för en om vi ska lyckas nå dit. Alltså jag menar att det går inte att drömma om att "Å ena sidan skulle jag kunna tänka mig att leva på en strand och köra yoga hela dagarna" och "Å andra sidan skulle jag vilja leva cityliv i NYC". Förstår ni hur jag menar? Om ni tycker att det här är intressant att prata om så ska jag också dela med mig av HUR man kan göra för att ta reda på vad man egentligen drömmer om. Det är taget från min föreläsning och jag tänker att jag även kan dela med mig av det här om ni vill? ♡
Ibland kan det hjälpa att ha en bok att skriva i, där man får besvara frågor. Den här finns på Åhléns vet jag.
 
#1 - Karin

Älskar det här ämnet! Vill höra allt! 👏🏼

#2 - Karin

Älskar det här ämnet! Vill höra allt! 👏🏼

Svar: Vad kul! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#3 - Jenny

Jätteintressant men svårt att veta vad man egentligen vill.

Svar: Ja jag vet! Det är ju det som är det jobbiga😳 😍
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap