Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

En extra kollega - coaching i sociala medier
God morgon! Ni kommer väl ihåg att jag pratade om vår nya tjänst som innehåller både coaching och ett nätverk? Vi är så himla peppade på att dra igång det, det ska bli så kul när vi har fått in de 20 första. (Vi har fått in de första redan) Anledningen till att vi kom att tänka på det här med coachingen var för att vi hela tiden sitter och bollar med varandra. Om jag har skrivit en text så delar jag den med Amanda och ber om snabb feedback.
Är den inspirerande? Är det värdefullt innehåll? Fattar man?
Eller när Anni har gjort rörligt innehåll så ber hon om input från oss.
Vilken färg ska texten vara i? Rosa eller grön? Vilket typsnitt är snyggast? Ja men typ så. Vi kastar alltid ut såna snabba frågor till varandra, och för mig är det många gånger en nödvändighet att få en annans åsikt på mina grejer - särskilt om jag har suttit och jobbat med det ett tag, för då blir jag nämligen hemmablind.
Och sen, ni vet de där dagarna när man har helt stopp i hjärnan och inte tycker att det finns någonting att dela med sig av. När kreativitieten är på noll. Då är det såå bra att kunna bolla i fem minuter med någon. Ofta kommer man själv på flera olika saker då, bara för att man säger det högt, eller så får man ett supertips av kollegan... Ja men det här med att ha kollegor, och kunna använda varandra som bollplank, det är verkligen guld värt.
Så det är det vi vill skapa med den här coachingtjänsten. Tanken är att vi (hela teamet med alla våra olika kompetenser) ska vara den där extra kollegan till en Social media manager, marknadsassistent eller kanske egenföretagare. Den där hjälpen som inte kostar så mycket men som ändå kan vara guld värd. Visst är det en genialisk idé? Tycker ni inte det? Det går till så att vi har en Slack-kanal (en kommunikationstjänst) så att vi ständigt har en öppen lina/ chatt mellan oss och den som vi coachar. Ja med ständigt så menar jag dagtid vardagar så klart. Vad tror ni? Är det en bra grej? Jag hoppas innerligt att vi får in 20 stycken som förstår grejen med det och vågar testa, för jag är helt säker på att de kommer tycka att det är alldeles lysande om de utnyttjar oss. 
 
#1 - Tess

Jag tycker att det låter som en lysande idé! Jag hade verkligen uppskattat den tjänsten om jag hade varit sociala medier-manager :)

Svar: Vad kul att höra! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#2 - Carolina cuevas

Jag har den inställningen att man inte kommer nå sina mål om man inte försöker.Jag tycker att detta låter som en super bra ide och tror inte att ni kommer få några problem med att få till 20 st.

Svar: Vad kul! Tack 😊Och jag håller med!
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap