Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Hur kan vi jobba med rörligt innehåll i sociala medier?
Det pratas mycket om rörligt i sociala medier, eller hur? Mer eller mindre alla företag och varumärken använder rörligt i sin kommunikation. I alla fall de stora. För de lite mindre så är det svårt (dyrt) att producera rörligt varje vecka. Och ja, vi måste ju posta i våra sociala kanaler varje vecka - helst flera gånger. Så hur löser vi det då? 🤔 Ja jag sitter inte här och har en universallösning men tänker att vi kan resonera lite kring det, ok?
Först och främst - jag är säker på att vi om några år kommer att titta tillbaka och skratta åt hur mycket av vår kommunikation som var i form av bilder. Vi kommer istället ha flöden som till större delen består av rörligt. Så... det finns liksom inget val nu, det är bara att sätta igång. Vi måste hitta en strategi för rörligt. Det kommer aldrig backa igen. Rörligt är framtiden! Och ja, jag vet att det inte är nåt nytt, men jag tänker att det är dags att börja kavla upp ärmarna och se rörligt som "default" och allt annat som... sekundärt.
Men då måste vi hitta sätt att göra det enkelt för oss - för det kan inte vara så att vi ska behöva producera film för 100,000:- varje gång vi vill posta något på Facebook. 
Så vi måste hitta sätt att förenkla det hela på. Och dessutom inte tänka reklam och det alltid måste filmas bara för att det är rörligt, utan att vi istället kan skapa rörligt i form av bilder, text och grafiska element som rör sig. Men hur gör man då? Ja jag tycker att det saknas två saker:
1) Bra stock videos! Det är relativt enkelt att hitta ett snyggt stock photo, men när det kommer till video så är marknaden mycket sämre.
2) Enkla sätt att klippa videos på. Och då menar jag inte bara att klippa enklare videos som vi själva har spelat in, utan mer grafiska grejer. 
Men det går ju inte att sitta och vänta på att någon i Silicon Valley ska fixa grejen genom att utveckla en tjänst som gör det enkelt för oss, för då kommer så många av de andra, de som kan eller har råd, springa ifrån oss... snabbt. Så vi måste börja. Jag tycker att minst hälften av det ett företag postar på till exempel Facebook borde vara rörligt, tycker inte ni det? Och nu när jag ändå har er på tråden - hur tänker ni kring rörligt? Håller ni med om att det är en mycket större apparat än bilder + text? Har ni tips på hur vi kan förenkla det? Och... är det dags för rörligt i bloggar snart tror ni? Rörligt på nåt annat sätt än att man postar sin YouTube-video alltså? Hit me! Vad tror ni?🤔
Dags att julpynta!
Fredag hörni! Härligt, eller hur? Vad ska ni göra? För oss så innebär helgen fredagsmys idag, julpyntande med julmysik och pepparkakor imorgon och säkert både en och två julfilmer under helgen. Ja den här helgen blir alltså också lugn. Jag behöver faktiskt jobba lite dessutom. Jag behöver planera framåt, göra nya avtal, rota i förra årets ekonomi och lite annat. Och så ska Alvin på fotbollsträning. Nästa helg blir mer hektisk. Ska ut både torsdag och fredag, vilket redan stressar mig. Två dagar i rad. Hur tänkte jag? Men samtidigt så har jag ju bestämt mig för att inte bara jobba, jobba, jobba eller vara med barnen eller träna. Jag tycker ju att det är så himla kul när jag är iväg och träffar mina vänner. Så det kommer bli kul! Och det är värt det!
Men just nu ser jag sååå mycket fram emot att ha en riktigt julig dag imorgon. Jag äääälskar julen och har uppenbarligen fört över det på barnen, för det här med julpyntande är stort här hemma. Det är liksom starten på julen. Har ni redan julpyntat? Eller gör ni det i helgen? Senare?
Det ska bli så mysigt att hänga med mina små killar igen efter att de har varit hos Jonas i två dagar.
 
 
Just f...ing do it!
Idag har det varit en inspirerande dag. Först så var jag på ett jättebra möte i morse, på ett bolag som överträffade mina förväntningar, och sen åt jag lunch med en gammal killkompis som jag inte har träffat på länge. Så himla kul! Eftermiddagen spenderade jag på kontoret, och där fortsatte Anni att lära upp oss i Final Cut (skapa rörligt material). Hon är supergrym på det och jag och Amanda försöker bli som hon. Kul med utmaningar tycker jag.
Efter jobbet så var jag först och åt sushi med Kristina...
... och sen gick vi och tittade på Johannes Hansen. 
Jag säger det igen: Han är så grym! Det jag tog med mig idag (bland annat då... jag tog egentligen med mig väldigt mycket) är att jag behöver träffa nya människor. Eller så här: Om man sitter med problemet "Jag vet inte vad jag vill" som jag gör just nu så bör man fundera över sina alternativ och sen se till att omge sig med människor som gör det man ev. vill göra, och känna efter hur det känns. Är det så jag vill ha det liksom? För min del så handlar det här om flera områden. Vart hade jag velat bo - och hur - om jag verkligen hade kunnat bestämma utan några begränsningar till exempel? Och vad hade jag velat jobba med? Hade jag ens jobbat? Ja men ni fattar... Jag känner just nu att jag vill jobba i Mama Said, men är kluven kring vilken väg vi borde gå. Vilken väg jag vill gå med företaget. Vad borde vi satsa mest på liksom? Ja men jag har en del frågetecken, och jag fick ju ett svar. Och en annan lösning är att slå upp den sidan i boken "Tough love" som jag ju har här hemma, och göra övningen. Just f....ing do it liksom istället för att sitta och gnälla över att jag inte vet. Så. Det var dagens insikt! 
 
PS. Om ni får chans att se Johannes Hansen - gör det!!