Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Ändra password på Twitter & nyheter från Facebook
God morgon! Vilken skön kväll det blev igår. När jag väl kom hem, det blev ju rätt sent från kontoret, så slängde jag mig i soffan och gjorde som sagt typ ingenting. Kollade lite på Wahlgrens värld (Vad kul det är!), surfade runt och kollade lite bloggar och la mig sen och kollade på Younger.
När jag låg där och som bäst höll på att somna så fick jag en notis från Omni om att man borde byta password på Twitter. Eftersom jag har mitt eget konto, samt att vi sköter flera företags konton, så fick jag lite att göra. Sannolikheten är kanske inte jättestor att det skulle hända något, men OM så vore det katastrof... Så det är en uppmaning jag vill göra till er: Byt password på Twitter, och har ni samma password på andra ställen - byt där med!
Det rådde rätt mycket förvirring hos vissa av våra kunder igår. Hur gör man? Så här gör man:
1) Klicka på den lilla bilden uppe i höger hörn.
2) Välj "Settings and privacy".
3) Välj "Password"
Sen råkade jag snubbla över en kort sammanfattning över vad Facebook pratade om på F8-mötet  häromdagen. Kollade ni på det? Jag kollade de första timmarna och fick med mig alla nyheter. Så himla intressant när stora jättar gör förändringar som påverkar utvecklingen nåt enormt. 
Sen blev det alldeles för sent och jag försov mig (!) nu på morgonen. Av någon anledning har jag nog stängt av klockan, eller så ställde jag den inte... vet inte. Men jag hinner ändå, det är lugnt! Idag är det PT-dag, jag och Mio ska till diabetesmottagningen och så ska jag in på kontoret och ha ett möte. 
 
#1 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Tycker alltid sånt där är svårt för minns aldrig vad jag har för lösen på olika ställen. Sannolikt borde det vara samma på någon, men sedan Lunarstorm blev hackat för många år sedan har jag olika lösen för allt :-p.

Svar: Ja man bör ju ha olika... men det är ju så svårt... 😬
Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap

#2 - Mandy

Jag är ju ingen offentlig person, så jag orkar inte hålla på med att byta lösen på alla plattformar! Kommer aldrig ihåg lösenorden ändå - men jag fattar att det är mer viktigt om man iaf är en stor och offentlig profil.

Svar: Jag sparar alla mina lösenord i ett dokument, som ligger online (inte så bra ur säkerhetsperspektiv kanske...) och byter alltid när det har läckt så där. Jag tänker att konsekvenserna vid en kapning av kontot är alldeles för stora för att det inte ska vara värt det. Och det är jättemånga av mina vänner som har råkat ut för sånt... :( Men jag fattar... jag kommer heller aldrig ihåg mina lösenord... :)
Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap