Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

När det väl gäller
God morgon! Idag ska jag föreläsa igen. Himla kul! Den här gången är det här i Malmö, för en stor hotellkedja vilket gör att det är extra kul. Jag har ju själv en bakgrund i resebranschen, och den är rätt lik hotellbranschen ur ett service- och kundperspektiv vilket gör att man upplever samma slags utmaningar i till exempel sociala medier. Det här är som sagt det roligaste jag vet, att föreläsa, och egentligen så skulle jag gärna göra det två gånger i veckan. Varje vecka. 
Hur som helst, å ena sidan så njuter jag så otroligt mycket nu av den här solen och värmen. Allt är så enkelt och så härligt. Och våra luncher på Mama Said ser ut så här varje dag. Helt fantastiskt att vi har vår brygga. 
Och att få sitta och titta ut över vattnet varje dag tror jag är väldigt bra för en stressad själ.
Ja för just nu är nog stressnivån rätt hög hos oss alla. Det är så otroligt mycket att göra, och en hel del saker som inte direkt har gått spikrakt framåt utan vi har tvingats ta krångliga omvägar och ibland inte ens vetat vilka omvägar vi ska ta. Vi har tvingats släppa det vi har framför oss för att ta tag i nåt annat och vi har behövt (och behöver) jobba väldigt hårt. Jag är van vid det här, från mina år utomlands, då kunde man jobba 18 timmar i sträck om det råkade vara en flygförsening. Det fanns liksom inget utrymme för "Njae... jag måste hem och vila lite nu" eller nåt annat utan man bara körde. Och jag är en typ som kör på när det gäller. Och jag är så otroligt glad över att vi alla är lagspelare.  Alla ser till allas (gruppens) bästa och det är bannemej något av det viktigaste hos en medarbetare (eller vän för den delen) för mig. Att alla liksom kan kavla upp ärmarna och köra. Och att man kan ta förändringar med en klackspark. Heja oss! Men framförallt - heja mina kollegor ❤️
 
En fin födelsedag
Vilken bra dag det blev igår hörni! Det var först och främst årets varmaste dag ☀️Så härligt! Och sen så var det en massa andra härliga grejer också. Vi brukar ha födelsedagsfrukost på kontoret men eftersom vi har så mycket att göra och vi ändå skulle ha en bubbellunch där jag även hade bjudit in Johanna och Alexandra, så gav jag stränga order om att jag verkligen inte ville ha nån frukost. Just för tidsbristens skull så kändes det bättre att kunna fokusera på lunchen ju. Men så kom jag till ett kontor med världens finaste kollegor som sjöng, ett stort fruktfat, ballonger och en såååå bra present.
Presenten var en helkväll med bubbel på Möllan. Precis vad jag har bett Anni om eftersom jag kan Möllan (Malmös söder skulle man kunna beskriva det som i korta drag) så otroligt dåligt. 
Eller ja, jag har ju inte bett henne att bjuda mig på en helkväll, mer att hon ska visa mig runt på alla ställen.
Och det fina i att få ett stort fruktfat istället för tårta (jag gillar inte tårta och ÄLSKAR uppskuren frukt). 
Det är så fint att bli firad ❤️ 
Jag är nog en av de lättaste människorna i världen att göra glad och tacksam. Jag ÄLSKAR när folk har ansträngt sig lite, och tycker att det är extra kul med presenter där folk ger sin tid. Så fint.
Sen preppade vi så klart så att vi kunde ta bilder också, till Instagram.
Tanken var att Anni skulle kasta upp några ballonger, och sen gå ur bild. Det var svårare än vi trodde.
Men till slut så.
Vid elva-tiden gick vi ner till restaurangen för att ha bubbellunch... 
...och då kom Johanna och Alex också förbi. Två väldigt fina vänner ❤️ Och så dök Sanna också upp när hon var klar med sina nya åtaganden; hänga på BVC med sin lille Abbe.
Jag fick bubbel, presenter och blommor och kände mig så otroligt firad av alla dessa härliga människor. Hade vi inte haft en så stressig dag så hade det varit ännu bättre, men det var ändå en fantastiskt fin dag. Mina barn hade också köpt sååå fina presenter (Alltså på riktigt fina) som jag ska berätta mer om i ett annat inlägg, och på kvällen var jag och dem ute och åt på Lilla torg. Sen avslutades kvällen med Gossip girl i sängen tilllsammans med en av de bästa jag vet (Alvin) och en pissnatt (sorry) med en annan av de bästa jag vet Mio och hans diabetes. Men that's life. Diabetesen tar tyvärr aldrig paus. 
 
 
 
Idag fyller jag år!
Hurra hurra hurra! Idag fyller jag år 🎈
Jag firar genom att gå upp väldigt tidigt (halv fem) för att hinna göra allt jag ska göra. Ja men nu har jag en tid framför mig då det måste bli så. Kommer ni ihåg att jag pratade om ifall det är värt att springa som en galning? Efter det har det hänt en sak - en av mina kollegor har blivit sjukskriven vilket innebär att vi har en kund som vi jobbar med 40 timmar i veckan, där jag behöver gå in och täcka upp för min kollega. De andra har redan fullt upp de med så det blir jag som går in och tar det mesta med den här kunden. Det är en jätterolig kund och de är dessutom väldigt trevliga så det blir kul! Det blir det verkligen. Men ni kommer ihåg att jag sa att jag jobbar en sisådär 60 timmar i veckan UTAN den här kunden va? Do the math... 🤪
Ja ja, efter det här inlägget så ska jag inte gnälla mer utan bara kavla upp ärmarna och GÖRA. Det är det bästa.
Jag har liksom inget val, och då är det bättre att göra saker med glädje. Jag har bestämt mig för att de här två veckorna (hoppas att det inte blir mer) så går jag upp väldigt tidigt, jag bokar inga fler möten, jag tar inga luncher och tillåter mig att jobba lääänge de kvällar som Jonas har barnen. Och så ska jag INTE ta med stress och irritation hem till dem (lätt hänt) de andra kvällarna bara för att jag har mycket att göra. Ja men det är helt enkelt bara att köra, och att göra det med ett glatt humör. Det kommer gå bra. 
Men födelsedagen nu då. Jaaaa vad kul det är att fylla år. Idag ska vi ha bubbellunch i huset där vi sitter och ikväll ska vi ut och äta. Och sen på lördag så är det ju fest. Lite opassande vecka, men det är ju inte så mycket att göra åt nu. Det är kul att fylla år och snart ska jag väcka barnen som ska fira mig med frukost och paket som de köpte på Emporia häromdagen. De är väldigt stolta över det de har köpt så jag har höga förväntningar 😉
Men nu ska jag ägna mig åt en timmes till jobb innan jag väcker mina små godingar.