Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Yogaworkshop med fokus på affärsutveckling
Jag har redan berättat att vi hade en Yoga-workshop med fokus på affärsutveckling tillsammans med Nellie, och nu tänkte jag berätta hur det gick till och vad vi fick ut av det.
Det började med att vi fick göra en skrivövning där vi fick skriva ner allt som vi ville göra eller ha. ALLT alltså, utan några som helst begränsningar. Vi hade härlig musik på och skrev rätt länge. Kanske tio minuter. Från början var det jättesvårt att komma på saker, men Nellie var duktig på att få oss att släppa "vettet" och bara köra på. Vi skulle alltså skriva ner saker oavsett de kändes rimliga eller ej. Jag fick sånt jäkla flow till slut och bara skrev och skrev och skrev. Det finns så mycket jag vill, och så fort man släpper begränsningarna så flyter det på.
Sen körde vi den första yoga-övningen.
Efter det var det dags att välja ut de fem viktigaste och som hade med jobb att göra. De fick vi skriva i de här små hjärtkorten.
Vi kategoriserade de i olika områden och kom fram till att det här med att ha kul på jobbet, känna sig trygg med sina kollegor och tycka att man har ett utvecklande arbete - det vill säga hela teamgrejen - är vår superkraft. Vi är grymma där - och det känns fint, för hur skulle vi annars kunna lyckas i det långa loppet.
Den bit som vi fann som utvecklingsområde var den ekonomiska biten. Vi är fortfarande små och sköra, och även om allting hela tiden går bättre och bättre så kan det ibland innebära en viss stress att vara liten och "ny" i branschen. Vi vill gärna ha en mer stabil grund att stå på. Så det är alltså vår grej att fokusera på kom vi fram till. 
Vi fortsatte med fler yogaövningar och fler tänk-och-skriv-övningar, och en av dem var att vi - inom de här områdena som vi nu ville utvecklas - skriva på gula små kort HUR vi kunde tänka oss att göra det. Återigen så skulle det vara högt och lågt och utan några som helst begräsningar. Så vi kunde skriva allt från "Starta kontor i USA" till "Börja med fler webinar". Ni förstår vad jag menar va? Högt och lågt alltså.
Vi sorterade även de här korten och till slut så utmynnades det i en ren "Det här kan vi göra nu"-lista. Så! Himla! Bra! Plötsligt satt vi alltså där med lösningen rakt framför oss, och vi hade den (som man ALLTID, ALLTID har och som vi ALDRIG, ALDRIG får glömma) svaret inom oss. Vi behövde "bara" en riktigt bra vägledare (Nellie) och tre timmar av vår tid. Jag ÄLSKAR den här typen av övningar och vill starkt rekommendera er att testa ni med.  
Om ni har lust att göra det så kontakta Nellie och hör om hon kan köra med er med! Hon är precis lagom konkret och inte alls för flummig. Jag har ingenting emot flummiga yoga-sessions men jag vet att många har det - men det här passar även er skulle jag säga. Vill ni veta vad vi kom fram till? Vad allt detta utmynnade i? Om det är intressant så ska jag berätta det i ett annat blogginlägg.
 
#1 - clara

Låter som något jag borde testa! Men känns ensamt att testa själv? haha

Svar: Haha... ja lite... Men man skulle kunna göra det i grupp med andra entreprenörer/ egenföretagare. Det skulle funka det med! :)
Alexandra

#2 - Paulina Gunnardo

Å, vad inspirerad jag blev av att också göra den övningen! Det här året kommer jag jobba på mina strategier och mål och framförallt bena ut vad jag ska göra och när. Ibland är det himla bra att få ur sig alla tankar och viljor på papper att kunna ha framför sig. Berätta gärna vad det utmynnade i för er :)

Svar: Ja det är såå himla bra att göra en sån grej. Man tror att man har koll, men det har man inte förrän man säger det högt eller skriver ner det. Ja jag ska berätta i ett blogginlägg :)
Alexandra