Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Vad gör ni när ni är uppe och stökar på nätterna?
God morgon! Hur mår ni? Jag har sovit själv två nätter och har alltså inte varit uppe och tagit blodsocker en endaste gång. Det ni! Så himlans härligt! Nu är jag utvilad☀️ Det roliga är, eller roligt och roligt... det vet jag inte egentligen, men hur som helst, det "roliga" är att jag alltid blir jättesömnig när jag har sovit hela nätter efter att ha haft en massa dåliga nätter.
Men det är nog också så, som min kloka kompis Tina sa, att när jag är själv och inte har lika högt tempo så känner jag mer av tröttheten. Och så kan det ju vara. Men nu har jag sovit två HELA nätter och är så jäklans inställd, rent mentalt, på att jag är pigg - så det kommer jag vara. Hur mår ni? Håller ni på och stökar på nätterna? Hur många är vi egentligen här som är uppe och stökar på nätterna? Tänker att de vanligaste anledingarna, här i vårt community, förmodligen är småbarn, diabetesbarn och kanske en och annan med sömnproblem. Eller? Ni som är uppe och stökar på nätterna - vad är anledningen?
Nu ska jag fortsätta min lugna morgon (lyxen när barnen inte är hemma) och snart sticka iväg till kontoret. Puss på er!
#1 - Linda

Jag är uppe själv p.g.a. min diabetes på nätterna... min andra sjukdom med värk håller mig ofta vaken, men då är jag inte uppe och stökar. Efter flera dåliga nätter och man får en bra natts sömn kan jag också känna mig otroligt trött, kanske har att göra med att kroppen fattar att den borde sova så jämt? Haha, ingen aning, men en god natts sömn är verkligen fantastiskt!

Svar: Vaknar du då när du är låg? Ja det är kanske så att kroppen känner att "det här vill jag ha mer av.." :)
Alexandra

#2 - Hanna Karlsson

Jag brukar ofta vara mycket tröttare när jag sovit ordentligt än när jag sovit betydligt mindre. Konstigt det där.

Svar: Ja visst är det märkligt! Det är exakt samma sak för mig. Skumt...
Alexandra

#3 - Linda

Ja, eller jag har pump med cgm, så jag vaknar av larmet från pumpen. Men har backup, pratar alltid med någon närstående varje dag (bor ensam) och är det riktigt dåligt, kan vi bestämma tid att höras, för att kolla att jag är okej... man får hitta knep för att få det att fungera i vardagen. Tyvärr så hade det eventuellt funnits bättre mediciner mot min värk, men då vaknar jag inte. Så vi vågar inte prova det mer efter två tillfällen då det kunde gått riktigt illa...

Svar: Fyyy vilken mardröm! Ja alltså att bo själv känns ju farligt med tanke på diabetesen :(
Alexandra

#4 - Linda

Mmm jag vet, det var skillnad då jag hade sambo. Men skriva kontaktannons; söker sovkamrat p.g.a diabetes känns ju sådär ;)

Svar: Hahaha... ja det är klart! Mio kommer aldrig få flytta hemifrån 🙈
Alexandra

#5 - Anna-Maria

Jag är uppe och stökar vid 3-tiden för att ta kortison och äta lite (för att inte magen ska säcka ihop av kortionet). Man är inte superpepp på att sitta och äta skorpor och nyponsoppa kl 3 varje natt. Haha! 🙈Inatt blev det en dust med kylen vid tvåtiden också. Försöker frosta av den (frysfacket var totalt igenfryst) pga att jag flyttar idag. Lättare sagt än gjort... 😱😊

Svar: Fy vad jobbigt! Men härligt med flytt ändå :)
Alexandra