Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Så går Mio i skolan
Ni är många som frågar om Mio, och jag kan inte nog säga hur gulliga jag tycker att ni är. När det gäller hans skola, som han nu har gått till i en och en halv dag (YAY!), så fungerar det så att han får hemundervisning tre gånger i veckan. Då kommer en lärare hit och pluggar med honom, ger honom uppgifter, har läxförhör och så får han göra prov. Målet är att han ska göra proven samtidigt som de andra i klassen. Vi vill VERKLIGEN INTE att han ska halka efter för mycket.
Men det är klart att det är jobbigt för honom ibland. Vissa dagar är han för dålig, och då får de avbryta, andra dagar (de flesta) funkar det bra. Vi har, för att han ska ha möjlighet att lyckas bra, tagit bort "onödiga" ämnen (så kan man nog inte säga va?) såsom slöjd, idrott, musik, teknik och så vidare, och så fokuserar vi på de ämnen som man faktiskt MÅSTE ha med sig; svenska, matte, engelska, SO och så vidare. Det kallas för "Anpassad studiegång". Det känns bra för han egentligen väldigt lätt för sig i skolan, så det vore ju synd om han ska misslyckas "bara" för att han är sjuk. Nu kan han fokusera på alla de ämnen som är riktigt viktiga och försöka få bra betyg där. Jag önskar så innerligt att han kommer att vara mer i skolan dock. Vi får se hur det blir nu den här veckan... Håll tummarna för honom... ❤️
 
 
#1 - Jessica

Det är riktigt bra att det finns anpassad studiegång. Det är sååå viktigt att undvika att eleverna blir hemmasittare. För ett sjukt barn är kontakten med det "normala" guld värt.

Svar: Ja verkligen! Men framförallt att de får lära sig de viktigaste ämnena och skippa de lite mer "oviktiga" :)
Alexandra