Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Jag vill umgås med människor som inspirerar mig
Nu ska jag säga någonting som jag INTE vill ska missuppfattas. Jag har flera RIKTIGT bra vänner i min närhet och också fantastiska kollegor så jag är mer än nöjd på det planet måste jag säga.
Men så läste jag i Doroteas blogg häromdagen, att "Du blir som du umgås". Och så hörde jag att Bianca Ingrosso sa i Framgångspodden att hennes pappa alltid har sagt att hon ska umgås med folk som hon inspireras av och som kan inspireras av henne. Nåt sånt... Jag är inte helt säker på att jag citerar henne rätt nu, men ni får helt enkelt lyssna själva. Här
Dessutom, när Felicia från Loppi var nere, så var vi alla överens om att det var så himla kul och givande att prata med en person som kunde inspirera oss inom de områden som vi kan väldigt mycket kring: sociala medier, algoritmer, bildspråk, captions, olika sociala kanaler osv. osv...
Vi hade en lååång fika, som gärna hade fått vara ännu längre.
Jag tror att vi alla kände när vi kom därifrån att WOW vad det är inspirerande att träffa människor som är... ja inspirerande helt enkelt.
Och det var hon verkligen - Felicia från Loppi. Btw, jag har så himla god känsla för Loppi, och har också hört från flera bloggare som ligger där (Johanna bland annat) att det är ett himla bra nätverk.
Men nu var det inte det jag skulle prata om, utan mer om det här med vem man umgås med. Jag har kommit på, i och med att det har hintats från olika håll, att jag så otroligt sällan träffar och nätverkar med folk som inspirerar mig. Jag tror att det är så att de flesta som jobbar inom min bransch, eller i närliggande branscher, bor i Stockholm, kan det vara så? För jag saknar verkligen det här med inspirerande nätverkande. Jag ÄLSKAR att inspireras av andra människor och kan få en superkick av att lyssna på en intervjupodd med någon som är driftig till exempel. Men det räcker inte, jag vill ha MER inspiration. Samtidigt vill jag låta bli att springa på möten som inte har någon agenda med tanke på den lilla tid jag har... Haha... ja men ni hör ju.
Vi har en vägg i vårt poddrum, med väldigt inpsirerande kvinnor, som jag älskar. Men där kan jag ju inte stå hela dagarna. Eller?
Och ja, jag har kollegor som är inspirerande på så många sätt, men vi pratar ju hela dagarna så vi känner ju alla till varandra väldigt bra. Jag tror att jag måste sluta snåla med min tid och åka mer till Stockholm faktiskt. Jag känner att jag vill vidga mina vyer lite. Och vi har ju kunder där uppe dessutom. Ja så får det bli! Mer Stockholm helt enkelt. Första vändan som jag ska dit så ska jag göra en podcastinspelning och så ska jag träffa två bokförlag och förhoppningsvis även Felicia från Loppi.
Hur är det med er? Umgås ni med människor som inspirerar er? Alltså jag menar så att ni kan få en sån där härlig kick och bara vilja ha mer?
#1 - Christer

Jag vill säga att jag i dagsläget inte umgås med folk som inspirerar mig, eller jo min sambo är förvisso en inspirationskälla. Skulle dock vilja träffa folk som kan pusha mig inom bloggade och det här..

Är på väg nu, men det tar tid att bygga upp ett sånt nätverk.

Svar: Ja det gör det verkligen :)
Alexandra

#2 - Sandra Nicole - Modedesigner i Paris

Håller med så himla mycket! Och för mig är det också så viktigt att de här inspirerande människorna ska vilja bjuda på sig - sin tid och sin kunskap. Finns många inspirerande människor som inte har tid/vill ta sig tid och de där guldkornen som faktiskt gör det - TACK till sådana människor! Försöker vara en sån jag med, om man nu skulle uppfattas som inspirerande :) Bästa är ju när man hamnar i det här inspirationspingponget, där båda får ut massa inspo från konversationen. Håll hårt i dem du hamnar i inspo-pingpong med!

Svar: Såå bra uttryck - inspo-pingpong! Ja de ska man hålla hårt i!! :)
Alexandra