Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Jag älskar att utvecklas
God morgon måndag och god morgon kära ni! Hoppas att ni har haft en skön helg. Det har vi haft! Hela helgen har varit jobbfri, vilket behövdes. Och så fort jag får lite space så kommer min passion för saker fram. Jag har, så länge jag kan minnas, älskat att grotta ner mig i nya saker. Och det är till och med så att det är väldigt typiskt mig att göra det. För två år sen så kände jag för att grotta ner mig djupare i träningen och gick då en PT-utbildning (Ni som har hängt med här ett tag kommer säkert ihåg det) och sen så gör jag ju faktiskt saker varje vecka, eller i alla fall varje månad, för att utvecklas. Jag älskar som sagt att grotta ner mig och lära mig saker för att hela tiden förbättras och utvecklas. Antingen i mitt jobb eller i något annat som jag har intresse för.
Som igår så satt jag till exempel och grottade ner mig i Lightroom för att kunna redigera delar av bilder. För det är ju ofta så att ena halvan av en bild är lagom ljus och den andra alldeles för skuggig. Eller att jag vill redigera ansiktet på ett sätt och resten av bilden på ett annat. Och det lärde jag mig alltså att göra i Lightroom igår.
Jag har fortfarande inte riktigt hittat HUR jag ska göra för att få den perfekta bilden, men som ni ser här så har jag i alla fall lärt mig tekniken. Det här är originalbilden:
Och det här är den redigerade bilden. Jag tycker att det ser lite fejkat och konstigt ut eftersom jag inte riktigt har koll på hur jag ska göra ansiktet på ett snyggt sätt ännu, men jag har i alla fall LÄRT mig nu har man gör. Så himlans kul. Ja men jag älskar som sagt att utvecklas och lära mig nya saker.
Förresten... jag har bara jobbat i Lightroom i ett par månader och älskar det verktyget. Det är sååå mycket smidigare för bildredigering än Photoshop. Tips till er alltså!
En annan gång, under några dagar i julas, så lärde jag mig Final Cut Pro X - ett program för att klippa videos i. Jag älskar det programmet med. Så himla enkelt och smidigt att klippa i det. Jag har en vloggkamera och skulle så gärna vilja komma igång och vlogga men det tar sån tiiid, så jag vet inte om jag "vågar" göra det. Jag har en idé om ett annat videoformat också, men vi får se... To be continued...
Och på listan för saker som jag vill grotta ner mig djupare i just nu står även:
  • Facebook-annonsering - som jag redan kan men som jag vill grotta ner mig ännu djupare i.
  • Marketing Automation
  • Fotografering inomhus i dåligt ljus (med och utan fotolampor)
  • Google Analytics - som jag också kan en hel del av men som jag vill grotta ner mig mycket djupare i
Hur är det med er - gillar ni också att grotta ner er i saker? Dela gärna med er för att ge lite inspiration till saker att utvecklas inom i såna fall 😊