Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Hur jäkla svårt kan det vara?
Ni minns väl att jag sa, för ganska länge sen nu, att Mio ska göra magnetröntgen på binjurarna, och även ta ett extremt viktigt blodprov? Detta skulle ske inom fyra veckor, och jag orkar inte gå in på detalj nu men jag kan säga att jag har ringt mååånga gånger och blivit runtskickad till än det ena och än det andra stället (säger man så?) Ingen har kunnat ge ett svar på vart hans remiss ligger, utan de har liksom sagt i flera veckor att "Ja det pratas om att det ska göras i Lund istället för i Malmö..." 
Jaha? Men kan man inte bara ta ett beslut om det då tänker jag?
Eftersom jag har hållit på med det här i många år nu så har jag erfarenhet nog att VETA när saker inte riktigt har gått som det var tänkt. Jag märker tydligt när det hamnar mellan stolarna. Det känns liksom i luften. Och mycket riktigt... i förrgår när jag ringde ytterligare tre, fyra samtal så fick jag till slut veta att hon som skulle se till att det kom vidare till Lund hade haft semester. Det var ju sportlov. Ååååååh! Jag blir tokig.
Jag veet att det finns fantastisk personal på sjukhusen och jag veet att alla är jätteduktiga, men det här med logistiken... Jag blir tokig! Och i det här fallet så är det väldigt viktigt. Jag vet att den sjukdom som de letar efter i Mios fall handlar om TID. Upptäcker man det i tid så kan man göra nåt åt det... Så är det någonting vi INTE har så är det tid. Varför, varför, varför fungerar inte logistiken inom sjukvården?
Om sköterskor kan jobba treskift och ta hand om patienter dygnet runt, ofta med ett leende på läpparna - varför kan inte den simplaste sak i världen (typ pappersarbete) fungera? Jag förstår inte 😬 Nu ringde jag ett par samtal till och har nog ställt saker i sin ordning igen. Nu ligger hans remiss rätt, men jag känner - som alltid - att det krävs en halvtidstjänst till att hålla ordning på allt sånt här.
Och en annan fråga förresten... hur kan det komma sig att vårdköerna blir längre och längre för varje år när det skjuts in mer och mer pengar? Det förstår jag inte heller 🤔
PS. God morgon 😊
#1 - Linda

Fantastisk personal på sjukhus och de flesta vårdcentraler, men håller med dig helt och fullt, den administrativa biten fungerar urdåligt. Jag tänker att fler administratörer i sjukvården och digitalisering skulle göra susen, och frigöra tid från vårdpersonalen till att just vårda och ta hand om patienter. Håller tummarna för att det löser sig nu!

Svar: Tack snälla :)
Alexandra

#2 - Lillian

Förstår frustrationen! Har digitaliseringen kommit inom så många områden i samhället men missat sjukvården?
Om ska vara sjuk får man se till att ha ordentligt med krafter så att man kan bevara sina intressen gentemot sjukvården. Så brukar jag säga för det är fasen inte lätt och det går sällan som på räls. Men när man väl är där möts man av många helt fantastiska människor!

Svar: Ja så är det nog... Det verkar så himla tungrott med allt admin... Väldigt synd faktiskt...
Alexandra