Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

En morgon utan barn känns som flera veckor
Ni som har barn - VAD GJORDE VI PÅ MORGNARNA INNAN DE FANNS? Herregud alltså, jag går upp i lugn och ro, äter frukost, duschar, packar, kollar lite på Instagram, skriver kanske ett blogginlägg, scrollar igenom nyheterna och så vidare - och ändå har det bara gått typ en halvtimme. Jag ääälskar lugna morgnar när allt får gå i lugn takt och ändå så ligger man liksom på plus. Kanske till och med hinner måla naglarna. (Handen upp ni som har barnen hemma och lyckas måla naglarna på morgonen. Det gör i alla fall INTE jag).
När barnen är hemma så är en av mina absolut värsta att väcka dem. De är så himla svåra att få upp att jag, i alla fall när det gäller Alvin, har kapitulerat. Nuförtiden går jag bara in och säger med min allra snällaste röst: "Alvin, rulla hit", samtidigt som jag måste ta i honom (ja men det blir rätt hårt eftersom jag liksom måste dra hela hans kropp ut mot sängkanten). Sen lyfter jag upp honom och ställer ner honom på badrumsgolvet så att han kan gå på toaletten. Det är nämligen det första han gör. Så han vaknar typ på badrumsgolvet. Min lilla gullis. Världens tröttaste.
När det gäller Mio så behöver ju han kortisol för att ens kunna komma upp ur sängen, så jag ger honom det cirka en halvtimme innan det sen är dags att väcka honom (han har lärt sig att ta en tablett och dricka ett glas vatten i sömnen om jag ger det till honom). Och då går jag in och väcker honom försiktigt. Han vaknar rätt lätt men jag måste ropa och tjata, från köket, ett par gånger innan han kommer upp.
Så ja, tillsammans med middagsstöket så är det här det med väckningen mina värsta. Sen blir det mysigt, när vi sitter och äter frukost. Ja efter att Alvin har släppt sitt sura morgonhumör som han har i typ 10-20 minuter. Sen är det precis som att det på en sekund släpper, och så blir han som en solstråle. 
Hur är det för er? Hur väcker ni era barn, ni som har barn? 
 
#1 - Sophie

15-åriga sonen väcker vi ca 07:20, lagom till vi går till jobbet. Bortskämd som han är får han en macka på sängen (enda sättet att garantera att han äter frukost). 12-åriga dottern sätter eget alarm, stiger upp kl 07 och fixar frukost själv. Hon käkar sedan på sitt rum samtidigt som hon klär på sig och kollar på tv. Känns oerhört skönt att kunna fokusera på sig själv på morgnarna efter många års fix med väckning, påklädning, frukost-trug, tandborstning, lämning på dagis etc

Svar: Wow! Ja här har vi det heeeelt annorlunda. Våra morgonrutiner känns väldigt curlande från mitt håll 🙈
Alexandra