Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Det är så otroligt viktigt att göra medvetna val
Hur är det för er - gör ni många medvetna val eller blir det liksom mest som det blir? När jag drev mitt första "riktiga" företag, Foap, så blev jag väldigt medveten om vikten av att göra medvetna val. Jag hade inte riktigt gjort det tidigare... ja inte alltid i alla fall, utan ibland så "råkade" jag bara svara ja för snabbt på saker - utan att tänka efter, eller jobbade med personer bara för att... Kanske för att de hade råkat stiga in i mitt liv på ett eller annat sätt, vid rätt tillfälle. Utan att jag gjorde ett medvetet val kring det.
Hur som helst, då - för en massa år sen - så var det alltså första gången som jag kom på att jag faktiskt kunde välja vilken revisor jag ville ha - jag behövde inte längre gå till en person som var ganska trist och oinspirerande. Jag kunde välja vart, rent geografiskt, som jag ville jobba, vilka personer jag ville ha omkring mig i mitt företag - ja och i min närhet överlag egentligen. Och jag minns väldigt tydligt just det där med revisorn. Från början hade vi en riktigt trist och oengagerad person, och varför skulle vi ha det? Vi betalade ju rätt mycket pengar så det är klart att vi skulle ha en härlig person som vi trivdes med. Och banken! I starten hade vi en bank som var väldigt dåliga på företagssidan. I alla fall på de kontor som vi gick till. De kändes stora och inte särskilt enkla att samarbeta med. Lite småsura sådär ni vet. Så vi bytte till några som tydligt uttryckte att de ville jobba med entreprenörer. Härligt ju.
Och det här är så viktigt: Driver man företag så har man ju möjlighet - och jag tycker verkligen att man ska ta tillvara på den möjligheten - att välja vem man vill jobba med. Särskilt när man betalar för tjänster. Det är så enormt stor skillnad när man har bra, eller till och med inspirerande, människor omkring sig. En bankperson kan vara så mycket mer än en bankperson, eller hur? Numera har jag som regel att alla jag anställer ska vara såna personer som jag skulle kunna gå ut på en AW med. Själv. I alla fall så länge vi är ett så här litet bolag. Men det kan vara svårt att avgöra ibland... Ibland kan första gångerna kännas klockrena, och sen faller det.
Men i vilket fall som helst, så är tanken att jag ALLTID ska göra medvetna val. Det blir så mycket roligare då. Och oavsett vad och hur jag väljer så är det ju alltid jag själv som får stå för mina val sen, så det är lika bra att välja medvetet, eller hur? Ibland funderar jag på det här på så sätt att jag börjar rannsaka mig själv... Har vi kontoret där jag vill att vi ska ha det? (Ja det har vi) Jobbar jag med rätt människor? (Ja det gör jag)
Bor jag där jag vill bo? (Ja det gör jag) Har jag "rätt" vänner? (Ja det har jag) Ja men ni fattar... Så fort man har gjort en sån check så är man rätt tacksam för det man har - för man har liksom valt om, plus att man eventuellt kan göra vissa förändringar som att till exempel byta revisor om den man har känns trist. Förstår ni hur jag menar? Och... väljer ni nånsin om?
 
#1 - RW

Har jag läst detta förut eller drömmer jag? Iofs bra och viktigt.

Svar: Haha... det blev visst nåt fel.Nä, du drömmer inte :)
Alexandra