Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Vikten av återhämtning - Hur gör ni för att slappna av?
God morgon sista skolveckan! Ja men det här med att det är sista skolveckan gör faktiskt att det (snart) blir en pytteliten lättnad i schemat för min del. Det innebär nämligen att det inte längre kommer att vara några läxor och prov, och snart inte heller någon fotboll. Lite ångest är det i och för sig också, för jag kan ju inte vara hemma tio veckor (som barnens sommarlov är) och Alvin kommer inte gå på fritids. Det vill han inte eftersom de flesta i hans ålder inte går under sommaren. Så det blir lite pusslande, och vissa dagar är de själva medan jag är på kontoret. Och kanske att jag sitter hemma och jobbar vissa dagar. Ja ja, det löser sig. Snart ska jag ju dessutom ha semester. Jag ska vara ledig redan från midsommar eftersom min lillasyster fyller år då, så då ska vi åka allihop till Småland i en vecka och fira henne. Och sen, efter det, har vi lite andra planer som jag återkommer till.
Hur som helst, den här helgen har jag...tadaaaa... jobbat så klart. Men jag har också hunnit med en förmiddag på stranden med Alvin (Så mysigt!), två kvällsbad med Alvin och namngivning för Sannas lilla Abbe.
Mycket strandhäng med Alvin den här helgen.
 
Jag är väldigt glad över att jag har förmågan att - när jag väl har bestämt mig och ramat in hur jag ska jobba under till exempel en helg - slappna av den tid som jag liksom har schemalagt till bad, namngivning eller vad det nu kan vara. För jag vet ju ändå att jag ska hem och jobba tre timmar sen typ. Jag tror att det är svinviktigt att kunna den konsten. Visst kan jag känna mig stressad ändå ibland men jag måste ändå säga att det där är någon slags superkraft som jag är glad att jag har. Eller så funkar det kanske så för alla? Det kanske bara är så enkelt att bara man inser att man måste schemalägga även "avkopplingen" så funkar det. Elller? Det låter kanske lite sjukt att göra det, men när det är väldigt hektiskt så är det enda sättet för mig. Och det funkar. I alla fall under en  period.
Och sen tankar jag så mycket energi när jag har kvalitetstid med den här lille killen.
Och han blir också lite extra bortskämd och tankar nog också lite energi.
Hur gör ni när ni ska återhämta er? Eller hur gör ni för att vara avslappnade i stress menar jag nog egentligen? Jag har jättesvårt för att sluta göra saker när jag är stressad, och kan alltså inte luta mig tillbaka i soffan, men jag har ändå lyckats halvvägs genom att schemalägga "icke-produktiva" aktiviteter. Hur gör ni? För det är verkligen SÅ viktigt med återhämtning ju.