Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Idag drar vi vidare mot Stockholms skärgård
God morgon hörni! Idag är det dags att åka vidare. Det blir märkligt att lämna hela gänget och alla goda måltider (nu måste ju JAG laga mat 😱) 
Vi har haft det så himla bra här med hela familjen samlad men nu är det alltså bara jag och barnen i två dagar innan en annan del av familjen kommer.
Igår var jag ute på en ensampromenad (Hur härligt?) i skogen. 
Jag blev lite konfunderad över den här dörren dock... Var det någon som var inlåst? Haha... självklart var det inte det men visst ser det lite läskigt ut?
Kvällarna har varit helt magiska här. Vilken tur vi har haft med vädret alltså! Sol och varmt varenda dag, vilket har inneburit middagar utomhus.
Och tur är väl det, för huset var i mycket sämre skick än vi trodde. Ganska ofräscht och en riktigt dålig värd men vi har haft det så bra ändå. Vi har ju tillbringat all tid utomhus. 
 
Semestermode
God morgon! Idag fyller min lillayster år så vi har precis varit inne och väckt henne med sång och paket. Mio, min lilla stackare har både drabbats av allergi (när vi sov i ena sovrummet så kände fick han svårt att andas och som tur var kunde vi åka till apoteket och köpa astmamedicin) och nu av förkylning och eventuellt halsfluss. Ja eller jag ser inga prickar i halsen men hans beskrivning är att det värker varenda gång han sväljer. Vi får se. 
Men vi har härliga dagar här med bad, kusinmys hela dagarna, fiske (även om det har varit lite väääl varmt för att fiska) och grill på kvällarna.
Idag ska vi först åka och bada och sen ska vi till Boda borg och tävla mot varandra. Det är tydligen som Fångarna på fortet typ. Ja men vi har det väldigt mysigt här och väldigt socialt. Jag försöker jobba på morgnarna och lite under kvällarna men just det kommer bli lättare nästa vecka när vi inte kommer ha någonting att göra. Haha... det där lät ju tråkigt men så är det inte. Jag och barnen ska vidare upp till Stockholms skärgård och bo i ett hus där vid havet. Om några dagar kommer min kusin med familj och hälsar på i några dagar, men vi kommer också ha mycket tid för oss själva. Det blir nästan lite konstigt efter det här kollektivlivet. Men ni då... semestrar ni? Eller jobbar ni fortfarande? Nu ska vi äta frukost och sen kicka igång dagen här. Puss.
 
 
 
 
Landat första semesterdagen
God morgon! Vi har landat i Småland där vi ska tillbringa våra första dagar på semestern. Vi är här för att fira min lillasyster som fyller år på fredag, så vi är många i familjen som är samlade. Första dagarna kommer jag behöva ta några timmar om dagen till jobb, men sen - nästa vecka - så tänker jag att jag ska vara så gott som helt ledig. Jag VET hur viktigt det är med återhämtning och tror inte alls att jag är nån slags supermänniska som bara kan köra på i det oändliga. Och jag VET också att ingen förväntar sig att jag ska jobba när jag är ledig. Men det handlar inte om det. Om jag inte fakturerar kunderna så får vi inte in pengar på kontot, om jag inte betalar ut löner så blir mina kollegor säkert lite ledsna, om jag inte jobbar 4 timmar om dagen för vår kund så måste jag dra ner på antal timmar den här veckan vilket innebär att vi inte levererar som utlovat och att vi därmed inte kan ta betalt. Ja men ni fattar, jag gör inte det här för att någon ANNAN förväntar sig eller tycker utan för att jag helt enkelt måste. Det finns en del saker som helt enkelt måste göras. Men som sagt, jag hoppas att nästa vecka blir exakt noll jobb. 
Hur som helst, vi har alltså landat här i Småland i ett hus med världens finaste utsikt. Här ser ni huset från vattnet.
Jag och killarna tog direkt en badtur med båten när vi kom fram, och det visade sig att Alviin var grym på att ro. Mina älskade små killar. Det är så synd att de inte har det här lantlivet och sjölivet så ofta, så som jag hade när jag var liten. Vi var alltid i mormor och morfars stuga hela somrarna, och jag och min kusin var vana vid att sticka ut med båten själva på kvällarna. Mina små stadsbor har inte riktigt den vanan... 
Mio panikade rätt mycket över flugorna i början (Det var faktiskt extremt många när vi kom) men har vant sig vid lantlivet nu tror jag. Han däckade rätt tidigt igår kväll på grund av huvudvärk.
Så jag och Alvin tog en fisketur sent på kvällen, precis när solen skulle gå ner. Det blev bara en kort runda, men han hann så klart få en fisk min lilla kille. När vi tog upp den började han nästan gråta för att det var synd om den, men det var lugnt när jag slängde i den igen. Ja, jag slänger i fiskarna igen så länge de inte är för skadade av kroken. Så länge det är såna små fiskar som inte går att äta är det ju onödigt att bara döda dem. 
Nu ska vi åka till Astrid Lindgrens värld. Jag vet inte hur roade mina killar kommer att vara över det men tänker att det ändå kan vara mysigt och lite kul att vara där med småkusinerna. Har ni varit där? Kommer mina stora killar "stå ut"?