Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Tittar på tidrapporteringssystem
God morgon hörni! Vad trist med fotbollsmatchen igår. Jag som alltid uppmanar barnen till att tänka positivt (eller ja jag ÄR ju så som person att jag tror att ju mer jag tror på någonting desto större chans är det att det blir så) var tvungen att erkänna att det nog var kört när det var två minuter kvar och Sverige låg under med två mål. Ja ja, det har ju ändå gått över förväntan bra så vi får ju vara glada över det, eller hur? Och mest av allt så är jag glad att den där Granis får åka hem och träffa sin nyfödda bebis (💕) som han inte har sett än. Wow vilken grej att komma hem till va?!
Hur som helst, igår började jag fixa lite för att komma igång med Wint (det kommer ta tid att byta rutiner och jag kickade igång några grejer igår för att få de i rullning) och upptäckte att det finns tre olika appar man kan integrera med; Billogram, Millnet och Jobbile. Billogram använder vi redan, och jag älskar det! Millnet och Jobbile är två olika tidrapporteringssystem och jag blev sugen på att testa.
Jobbile är enkelt att registrera sig på och man kan enkelt testa gratis i 30 dagar. Bra! Jag körde igång direkt. Men så undrar jag... funkar det bra med tidrapporteringssystem när man har de flesta kunder löpande? Och när man har olika priser? De kunder som började jobba med oss när det bara var jag och Anni, när företaget precis hade startat, har nämligen lägre priser än de kunder som vi börjar jobba med idag till exempel. Plus att de kunder som vi jobbar med heltid varje månad, eller som betalar i förskott, får rabatt. Ja men ni fattar. Olika slags upplägg och olika priser även om vi har ett och samma pris för alla som börjar jobba med oss nu (1000:- i timmen + moms).
Funkar tidrapporteringssystem när inte allt är statiskt så att säga?
Jag gick också in på Millnet för att testa men de har varken en video att titta på för att förstå hur det fungerar, eller ger en möjligheten att testa. Och så visar de inga priser, sånt tycker jag känns väldigt old school och inte så transparent. Synd. Man måste boka en demo för att få testa och för att få ett pris alltså. Jag tycker att det är så synd när de gör så. De flesta kämpar ju som tusan för att ha så små hinder som möjligt på sina sajter för att på så sätt få potentiella kunder att testa och ev. senare köpa - och så vill de istället att jag ska boka tid för en demo. Jag är säker på att de hade fått många fler kunder om de hade gjort det enkelt för användaren.
Ja ja, jag ska testa vidare lite med Jobbile men det verkar svårt när man har olika slags projekt, priser och upplägg som vi har. Eller? Har ni erfarenhet av tidrapporteringssystem? Anledningen till att jag tittar på det är för att jag vill ha bättre översikt över vilka projekt vi tjänar på och vilka vi förlorar (eller i alla fall bara går plus minus noll) på. Ibland lägger vi alldeles för många timmar nämligen...
 
 
#1 - Katarina

Många kunder vill ha offerter och fakturering i timmar, men produktiviteten på byrån egna företaget mäts bäst i energi. Hur mycket energi tas i anspråk för att göra en arbetsuppgift är bättre att mäta. Att hålla ett föredrag, stå på scenen mm kräver förberedelser och även tid att ta igen sig efteråt, medan ekonomiarbete kräver koncentration i korta stunder för att fel inte ska göras. Tidrapporteringssystemen tar oftast faktureringen mot kunderna som modell för tidrapportering. Det skapar improduktivitet hos konsulten eftersom det tidspressar folk som ska vara kreativa, analytiska, inspirerande, noggranna för sina kunder. Därför har jag lagt lite tid på ett makro-kodat excel där anställda får kryssa i arbetsuppgifter de genomfört under dagen och dessa tidkodas på baksidan och blir traditionell tidrapportering mot kunden.

Svar: Wow! Det låter ju såå bra! Funkar det rent ekonomiskt också? 😊
Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap

#2 - Hanna

Har ni testat Toggl? Jag har bara använt gratisversionen till och från (då jag gjort t.ex. Affischer som kräver mycket bild och grafiksökande före jobbet görs)

Över till en helt annan sak. Jag följer en youtuber som har EDS (ryggen/nacken är stelopererad, äter kortisol, nät inlagt i jugularvenen för hjärnans blod, har knapphål för maten osv). Den senaste veckan fick Christina shunt efter att de neurologiska problemen blev för stora. Det är ju inte direkt som Mios men tänkte det kanske ändå är intressant för dig att se vloggen från första veckan med både motgång och medgång (hon skulle opereras idag igen för att den dränerar för mycket fortfarande): https://youtu.be/-2BtzV9LRLI

Svar: Åh! Tack snälla för tipset! ❤️Det ska vi se på!
Toggl... nix det har vi inte testat. Ska kolla upp det😊
Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap