Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Nya ekonomirutiner - med Wint
Kommer ni ihåg att jag, för ett tag sen, kollade in Wint (digital bokföring) men att jag tyckte att det lät alldeles för dyrt? Efter det har jag ändå inte riktigt kunnat släppa det. Det är flera anledningar till att jag vill se över mina ekonomirutiner:
1) Jag vill ha bättre koll! Jag märker att, även om jag har en redovisningskonsult, så har jag ingen säkerhet i att det som är bäst för mig är det sätt vi väljer. Svårt att förklara exakt hur jag menar här, men ibland finns det mer fördelaktiga sätt att göra saker på och jag vill så klart att det ska bli så fördelaktigt som möjligt för mig. Inom lagliga gränser förstås. Jag har förlorat en hel del (!) pengar på att genom åren göra "fel", och jag tänker att om jag gör saker själv (fast ändå digitalt förstås) så kommer jag tvingas ta reda på, och välja, väg själv.
2) Jag vill göra allt online! Jag har aldrig varit särskilt duktig på att göra listor med papper och penna och tycker till och med att det är jobbigt att behöva ha med mig en plånbok när jag går ut. Jag älskar att ha allt samlat online, och sen molntjänster kom så är mitt liv väldigt mycket enklare. Jag minns när man, förr, mailade worddokument mellan jobbdatorn och hemmadatorn och döpte filerna till "version1", "version2", "version3-sista versionen" etc... Kommer ni ihåg? Nu när allt är samlat i molnet så är det så mycket enklare. Och så vill jag även ha det med ekonomin. Visst, jag kommer behöva spara alla papperskvitton i en låda nånstans, men jag kommer göra det enkelt för mig och bara ha en låda per år. Bara för att jag måste. Sen att vissa kvitton blir utsuddade efter bara några månader och att det är helt korkat att det ändå är det som ska sparas... ja det är en annan diskussion.
3) Jag vill lägga så lite tid som möjligt på papper och kvitton! Jag tror att det är synonymt för de flesta entreprenörer och egenföretagare att inte direkt älska att lägga tid på administration och kvitton, eller hur? Ofta har man en kärnverksamhet som inte alls har med papper och kvitton att göra men det innebär förstås inte att man kan strunta i den biten. När jag först tittade på Wint så trodde jag att jag skulle behöva lägga mer tid själv och därför förväntade jag mig att det skulle vara billigare än att ha en redovisningskonsult, men enligt den person som jag flera gånger har pratat med på Wint så är det precis tvärtom; jag kommer att lägga mindre tid. Hoppas verkligen att det stämmer... 🙏 Jag är dock beredd på att lägga lite mer tid eftersom jag tänker att jag då har 100 % koll och därmed kan tjäna (pengar) på det. Det är min tanke.
Så ja! Jag har nu signerat och tänker alltså byta till Wint.
Det som fick mig att tveka var dels priset och dels att jag tycker att det känns läskigt... Kommer jag klara att sköta allt det här själv? Tänk om jag missar något? Fast jag är ju typen som tar ansvar om det behövs men som också kan släppa allt om det är någon annan som sköter det. Jag tänker att om jag betalar en anställd för en viss sak, eller tar in en redovisningskonsult och betalar hen, ja men då är det ju för att jag inte ska göra den personens jobb, eller hur? Förr var jag mycket mer ett kontrollfreak, men det finns inte en chans i världen att jag skulle ha tid att vara det nuförtiden, och det vill jag inte heller för den delen.
Men ja, jag har alltså signat med Wint nu, och som det ser ut just nu så kommer vi betala 4,250:- per månad, och då ingår bokföring och allt annat som måste göras. Vi startar igång i september och jag har nog minst en heldags jobb framför mig så snart som möjligt för att ordna med en massa admin, för att de ska kunna komma igång.
Det här är ett stort, och läskigt, steg för mig men jag tror verkligen på att förändring är bra och på att det är mycket farligare att stå och stampa på ett och samma ställe än att våga testa nåt nytt. Jag kommer så klart att hålla er uppdaterade med hur det går.
#1 - REK

Man behöver testa saker ibland och blir det inte bra får man ändra helt enkelt, antingen tillbaka eller till något nytt. Njut av semestern. Hoppas du inte måste göra en massa adminjobb nu.

Svar: Ja visst är det så! :) Tack!
Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap