Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Fotoredigering
God morgon! Jag håller på att fota huset här, för att lägga in nya bilder på AirBnb, och inser att det är ganska svårt att göra det utan vidvinkelkamera. Men det är också kul! Jag brukar ju aldrig styla bilderna när jag fotar till bloggen men nu har jag verkligen föst undan precis ALLT så att det hamnar ur bild. Och det är ju inte så svårt egentligen. Det där med rena ytor och att fota från rätt vinkel tycker jag är en stor del av hur bra bilden blir. 
Den här bilden till exempel. Ni skulle bara veta hur rörigt det var överallt runtomkring. Eftersom vi höll på att laga mat så var hela köket belamrat med prylar.
Hur som helst... När jag tittar på andras bilder så undrar jag alltid 1) hur sjutton de får till samma typ av bilder hela tiden. Förstår ni hur jag menar? Jag tycker att när jag fotar så är det ena gången en grön gräsmatta med i bilden och andra gången på ett ställe med mörk inredning. Och sen, plötsligt, så är jag in en miljö där det är vitt och ljust. Ja men ni fattar. Hur GÖR andra bloggare för att ändå få till enhetliga bilder? Låter bli att fota vid den gröna gräsmattan och i den mörka miljön? Eller? Tell me ni som vet please!
Och så undrar jag 2) hur de redigerar sina bilder. Jag använder Lightroom och kan mycket (tror jag) rent tekniskt. Men jag tycker att det är svårt att få till en snygg redigering, och så tycker jag också att det är svårt att få till samma slags utseende på helt olika bilder.
Så nu undrar jag... har jag missat något? Jag vill liksom hitta ETT sätt som mina bilder ser ut på. Jag vill att man ska känna igen sig när man kommer in i min blogg eller på mitt Instagram men jag tycker alltså att det är väldigt svårt att få till. Hjälp!
 
#1 - Mösstanten

Alltså jag är inget proffs på vare sig bloggande eller fotograferande. Följer din blogg ändå eftersom dina tips om sociala medier ändå kan vara av intresse för en glad amatör. Det är säkert annorlunda om man har företag men jag känner att mina bilder uttrycker mig och min glädje över att blogga. På något sätt blir det en viss enhetlighet, tycker jag. Mösstantens uttryck. Ganska färgglatt. Men har man företag måste man kanske tänka på ett annat sätt.

Svar: Jag gillar också när det är personligt och inte FÖR bra faktiskt... Och det även om det är en professionell bloggare. Ja du har rätt färgglada bilder. Man blir glad när man går in i din blogg :)
Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap

#2 - Amanda Niclasson

Härliga bilder!

Svar: Tack så mycket :)
Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap

#3 - Victoria

Jag har gått och funderat på samma sak! Dela gärna med dig av svaret när du vet hur man gör!

Svar: Japp det gör jag :)
Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap

#4 - Hannas krypin

Jag tycker det där är jättesvårt. Jag har iallafall fått mitt instagram helt enhetligt. Temat är ute och soliga/ljusa bilder. Inte så mycket redigering. Vissa bilder ljusar jag upp och kanske lägger på ett filter. I bloggen har jag inget enhetligt tema. Tror dock det beror mest på att min blogg är så spretig. Det är träning, vardag och barn i en enda blandning.

Svar: Ja det är jättesvårt... men som du säger - ditt instagram är enhetligt ja. Man vet vad man får när man kommer in där och det är toppen! :)
Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap

#5 - Karin

Ja, det undrar jag också! Återkom gärna med svar om du får något.

Svar: Det lovar jag :)
Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap